Újra bezárhatják a pubokat, éttermeket, és megtilthatják a családi összejöveteleket Angliában 1

A kocsmákat és éttermeket ősszel ismét bezárhatják, és emellett ismét betilthatják a családi összejöveteleket is annak érdekében, hogy a gyermekek összel biztonságosabb körülmények közt térhessenek vissza az iskolába, miközben a koronavírus járvány továbbra is komoly problémát jelent az ország minden területén.

Újra bezárhatják a pubokat, éttermeket, és megtilthatják a családi összejöveteleket Angliában 3

A brit kormány újra akarta nyitni a bowling pályákat, kaszinókat és korcsoyapályákat, azonban a koronavirusos betegek számának újbóli emelkedése miatt ezt elnapolták. Ezzel párhuzamosan pedig az ország északi és nyugati területein több régióban is újra betiltották, hogy különböző háztartásbeli személyek találkozzanak, szintén hasonló okok miatt.

Anglia vezető főorvosa, Chris Whitty szerint az ország „valószínűleg” elérte a korlátozások enyhítésének korlátját, és azt mondta, hogy a szabályok további enyhítése „feltétlenül, és elkerülhetetlenül” a fertőzések számának újbóli megemelkedéséhez vezethet.

Miután Matt Hancock, egészségügyminiszter figyelmeztette az országot az Európában kialakulni látszó második hullámra, azt is elmondta, hogy a Downing Street nem habozik adott esetben újból bevezetni a kijárási korlátozásokat.

A tegnapi Downing Street-i sajtótájékoztatón Boris Johnsonnak feltették azt a kérdést, hogy lesz-e valamilyen„kompromisszum” annak érdekében, hogy elérje azt a célt, hogy szeptember 1-jén Angliában minden iskolás gyermek újra el tudjon kezdeni iskolába járni. A miniszterelnök elismerte, hogy nem kizárt, hogy szükség lesz kompromisszumokra annak érdekében, hogy a gyerekek rendesen tudjanak iskolába járni, de hozzátette azt is, hogy saját véleménye szerint ennek országos szinten elsődleges fontosságú dolognak kellene lennie.

„Egyértelműen téves az az elképzelés, hogy mindent újra kinyithatunk és a vírust továbbra is ellenőrzés alatt tarthatjuk. Úgy gondolom, hogy az ONS-től származó és más adatok alapján látható, hogy valószínűleg megközelítettük annak a határát, hogy mennyire állhatnak vissza a dolgok a régi kerékvágásba. Tehát ez potenciálisan azt jelenti, hogy ha a jövőben több dolgot akarunk megtenni, akkor lehet, hogy azokat más dolgok rovására tudjuk majd csak megcsinálni. És ezek nehéz kompromisszumok lesznek, amelyek közül néhány a kormány döntése lesz, egy másik részük pedig, a lakosság döntése.” – magyarázta beszédében Mr. Chris Whitty.

Amellett, hogy a külön háztartásokba tartozóknak megtilthatják, hogy egymáshoz átmenjenek, akár az a helyzet is előállhat, hogy újra elrendelik, hogy a tömegközlekedést senki nem használhatja, amennyiben a nemzeti egészségügyi válság súlyosbodik. A Nemzeti Statisztikai Hivatal becslése szerint most most durván 4900 új ember fertőződik meg egy nap, mig ez a szám július 14-én még 3000 és június végén pedig csak 2000 volt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után