koronavírus

A szerdai napon nyilvánosságra hozott statisztikai adatok szerint, minden eddiginél több áldozata volt a koronavírusnak egy nap leforgása alatt Nagy-Britannia területén. Összesen 938 ember vesztette életét a járvány miatt. Ezzel a halálos áldozatok száma már 7000 fölé emelkedett (7097), amit a brit egészségügy is megerősített.

koronavírus

A halálozások számában ez az ugrásszerű emelkedés duplán rossz, ugyanis az azt megelőző pár nap folyamán végre úgy tűnt, mind a vírus terjedése, mind a halálozások száma kezd mérséklődni. A szerdai nap azonban olyannyira rossz volt, hogy a vírus több ember életét követelte, mint Olaszországban az eddigi legrosszabb napon (919). Ez azért rossz mert Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet Európán belül.

A 938 elhunyt közül 828 haláleset következett be Angliában, Skóciában 70, Wales területén 33 Észak-Írországban pedig összesen 5. Ami a regisztrált fertőzöttek számát illeti, a szigetország területén már összesen 60733. Ez a szám mindössze egy bő héttel ezelőtt, április legelején még csak 29474 volt.

Eközben maga a brit miniszterelnök is kórházban van, miután vasárnap orvosa tanácsára bevitték. Először csak annyit árultak el, hogy rutinvizsgálatok miatt vitték be, azonban miután még kedden sem került elő, nyilvánosságra hozták, hogy romlott az állapota, és intenzív ellátásban részesül. Mr. Johnson állapota a legutóbbi hírek szerint továbbra is stabil, azonban a kórházban oxigént kap, ugyanis légzési panaszai vannak.

Mr. Johnson az értesülések szerint orvosai tanácsára már egyáltalán nem dolgozik, legalábbis, amíg a kórházból ki nem kerül. Oxigént kap, hogy könnyebben tudjon lélegezni, de egyébként az állapota stabil, nincs életveszélyben. Mikor részletesebb információt kértek a miniszterelnök egészségi állapotáról, a szóvivője annyit mondott, hogy „a hivatalosan közzétett közleményben minden benne van, amit az orvosai relevánsnak tartanak”.

Amíg a miniszterelnök a koronavírust igyekszik legyűrni, a külügyminisztert kérték fel arra, hogy „szükség szerint” azokban a kérdésekben és feladatkörökben ahol kell, helyettesítse őt. A miniszterelnök szóvivője azt nyilatkozta, hogy Boris Johnson továbbra is a miniszterelnök marad, de Mr. Raab átveszi az irányítást a koronavírus ellen folytatott harcban, és néhány más ügyben, amíg Mr. Johnson kórházban van.

A kormány azt tervezi, hogy 3 hét leforgása alatt a naponta tesztelt emberek számát 10 ezerről 100 ezerre emelik, azonban egyelőre még a napi 20 ezret sem sikerül elérni.

Ami pedig még érdekes lehet, a mai (csütörtöki) nap folyamán derül ki az is, hogy a részleges kijárási tilalmat meghosszabbítja-e a kormány, illetve ha igen, akkor mennyivel. Az is kérdéses továbbá, hogy lesznek-e szigorítások, ugyanis rengetegen nem tartják be a szabályokat. A miniszterek az esti órákban fognak összeülni, kivételesen Boris Johnson miniszterelnök nélkül, aki pedig remélhetőleg minél előbb felépül.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után