boris johnson koronavírus

Több dolog is történt Nagy-Britanniában az elmúlt 24 óra folyamán, amit érdemes megemlíteni, miközben a koronavírus járvány okozta világszintű „felfordulás” tovább folytatódik. Jó hírek érkeztek a brit miniszterelnök állapotát illetően, akiről egyébként vasárnap óta viszonylag keveset árultak el. A másik fontos és mindenkit érintő téma, amiről új hírek láttak napvilágot, az pedig az országban érvényben levő részleges kijárási tilalom.

boris johnson koronavírus

Boris Johnsonról csak annyit lehetett tudni az utóbbi pár napban, hogy a nincs túl jó, kórházban van és oxigént is kapott. Szerencsére, mint az nemrégiben kiderült, a miniszterelnököt visszahelyezték az intenzív ellátásból egy kórházi osztályra, ahol a londoni Szent Tamás kórház orvosai szoros megfigyelés alatt tartják.

Mr. Johnson a hírek szerint „rendkívül jó hangulatban van”, és az állapota napról napra javul, miután vasárnap kórházba került, mert a koronavírusos tünetei 10 nap után sem akartak elmúlni. Mr. Johnson három éjszakát is intenzív ellátásban töltött, miután hétfőn állapota tovább romlott, de szerencsére most már jó úton halad a teljes felépülés felé.

„Nagyon hálásak vagyunk a rengeteg pozitív üzenetért, amelyet a miniszterelnök úr kapott. Úgy gondolom, hogy a lakosságnak a koronavírusra való reagálása és az egész helyzet kezelése a részükről fantasztikus, és azt mi sem mutatja jobban, mint az a sok taps minden héten országszerte, amellyel tiszteletet mutatnak az NHS munkatársai irányába.” – nyilatkozta a miniszterelnök egyik szóvivője.

A csütörtöki nap folyamán szóba került a részleges kijárási tilalom is, ugyanis lassan lejár a három hét, és még nem volt hivatalos bejelentés arról, hogy hogyan tovább. A külügyminiszter a beszédében elmondta, hogy szerinte túl korai lenne még a koronavírus megfékezése miatt bevezetett korlátozásokat megszüntetni. Azt mondta a nyilvánosságnak: “Folytatnunk kell.”, tehát valószínűleg ez így is lesz. Az eredetileg három hétre bevezetett korlátozás tehát jövő héten minden bizonnyal meg lesz hosszabítva, csak azt nem tudni egyelőre, hogy mennyivel.

A külügyminiszter emellett arra is megkért mindenkit, hogy bár húsvét jön és az időjárás előrejelzések szerint szép, napos meleg idő lesz, álljunk ellen a késztetésnek, hogy kimenjünk a szabadba csak úgy sütkérezni.

„Már majdnem három hét telt el, és kezd látszani az erőfeszítéseink és korlátozások hatása. De a halálesetek száma továbbra is növekszik, és még nem érte el a vírus sem a tetőpontját. Tehát még túl korai lenne visszavonni az általunk hozott intézkedéseket. Tovább kell csinálnunk mindent a terv szerint.” – nyilatkozta Mr. Raab.

A hírek szerint az sem kizárt, hogy az Egyesült Királyságban bevezetett korlátozásokat először bizonyos korcsoportok számára vagy az ország megadott területein oldják majd fel – mondta a kormány egyik tanácsadója. Péntek délelőtt ugyanis, Neil Ferguson, a Londoni Imperial College professzora elmondta, hogy “az intézkedéseket valószínűleg életkor, vagy földrajzi elhelyezkedés alapján lenne célszerű elkezdeni feloldani”.

„Úgy gondolom, hogy nagyon sok ötlet van, amit érdemes kicsit jobban megvizsgálni. Egyértelmű, hogy nem akarjuk, hogy ezek az intézkedések akármennyivel is tovább folytatódjanak, mint ameddig feltétlenül szükséges. A vírus gazdasági, társadalmi, személyi és egészségügyi költségei ugyanis óriásiak. De szeretnénk olyan jogszabályokat találni, amelyek segítik a vírus terjedésének visszaszorítását.” – mondta Mr. Ferguson. Arról, hogy ez mikor és pontosan hogyan kerül adott esetben megvalósításra, a kormány egyelőre hivatalos információt még nem közölt, a vélemények pedig arról, hogy kellene-e engedni az embereknek, hogy kimehessenek többet az utcára, eléggé megoszlanak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után