koronavírus párkapcsolat pasizás csajozás

Október 12-én, hétfőn Boris Johnson egy új, háromszintű rendszert vezetett be Angliában, amely segít a koronavírus terjedésének kordában tartásában. Az ország különböző részeit azóta „közepes”, „magas” vagy „nagyon magas” lokális készültségi szintű területekre osztották fel, mindegyiknél eltérő korlátozásokkal.

koronavírus párkapcsolat pasizás csajozás

De vajon mit is jelent mindez a nem együtt élő párok és a kialakulóban lévő párkapcsolatok számára? Mivel az elmúlt hetekben számos változás történt a fizikai érintkezés és az éjszakai tartózkodás szabályaiban, itt összefoglaltuk, hogy a különböző készültségi szinteken mit szabad és mit nem.

1. szint (közepes készültség)

Szabad-e randizni?

Az 1. szinten nem szabad beltérben vagy szabadban hatnál nagyobb csoportokban találkozni. Azonban megengedett, hogy bent és szabadban kisebb csoportokban találkozzatok, vagyis a párok tölthetnek együtt időt kocsmákban, bárokban és éttermekben, amelyek este 10 órakor zárnak. Be kell azonban tartaniuk a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, kivéve, ha együtt élnek, vagy egy már „kialakult kapcsolatban vannak” vagy egy „támogatási buborékba” (support bubble) 😊 tartoztok.

Ott alhattok-e egymásnál?

Csak akkor maradhatunk ott egy másik ember otthonában éjszakára, ha „kialakult kapcsolatban vagyunk vele”, vagy ők a mi támogatási buborékunk részei. A támogatási buborék egy szoros támogató hálózat egy olyan háztartás, amelynek csak egy felnőtt tagja van (más néven egyedülálló háztartás) és egy másik, bármilyen méretű háztartás között.

Legális-e lefeküdnötök egymással?

Azok számára, akik nincsenek egy támogató buborékokban, nem ugyanazon háztartásban vagy „már kialakult kapcsolatokban” vannak, a szex továbbra is … nem megengedett, a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok miatt. Ez azt jelenti, hogy az alkalmi szex vagy az egyéjszakás kaland nem megengedett, azonban nincs hivatalos jogszabály ami tiltaná.

2. szint (magas készültség)

Szabad-e randizni?

A 2. szinten a párok randevúzni csak úgy tudnak, ha az egész idő alatt kint maradnak a szabadban (pl park vagy egy pub kerthelyisége) és betartják a társadalmi távolságtartás szabályait.

Ott alhattok-e egymásnál?

Törvényellenes beltérben társasági életet folytatni a háztartáson vagy a támogató buborékon kívüli személyekkel. Ez azt jelenti, hogy illegális más otthonában tölteni az éjszakát, ha nincsenek a támogató buborékodban. Az 1. szinttől eltérően ez alól a szabály alól nincs kivétel a „kialakult kapcsolatban” levő párok számára.

Legális-e lefeküdnötök egymással?

A szex illegális bárkik között, akik nem ugyanazon háztartás részei vagy nincsenek egy támogató buborékban. Ez jelenleg Londonra, Yorkra és Essexre vonatkozik.

3. szint (nagyon magas készültség)

Szabad-e randizni?

A 3. szinten nem szabad olyanokkal találkozni, akikkel nem élsz együtt, vagy akikkel nem vagy közös támogató buborékban. Ez alól vannak kivételek, például randizhattok (a távolságot tartva persze) parkokban, strandokon, vidéki területeken, erdőkben, szabadtéri sportpályákon és játszótereken.

Ott alhattok-e egymásnál?

Csak akkor alhattok egymásnál a 3. szinten, ha egymás támogatási buborékjának részei vagytok. Még barátokkal és családtagokkal is törvénybe ütközik beltérben találkozni, amennyiben nem egy háztartásban vagytok.

Legális-e lefeküdnötök egymással?

A 2. szinthez hasonlóan a 3. szinten is a párok között csak akkor legális az együttlét, ha együtt élnek, vagy ugyanazon támogatási buborék részei.   Forrás

Megosztás