koronavírus self-isolation

A brit miniszterelnök márciusban bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt országos szinten egy részleges kijárási tilalmat rendel el. Ezzel együtt minden olyan üzletnek és vendéglátóipari egységnek be kellett zárnia, aminek a működése nem létfontosságú a lakosság számára.

koronavírus self-isolation

Ezek az intézkedések sokat segítenek abban, hogy a vírus terjedése lelassuljon, azonban sajnos így is napról napra több a fertőzött. Annak érdekében, hogy a járvány terjedését még tovább lassítsák a kormány arra szólított fel mindenkit, aki elkapta a vírust, vagy lehetséges, hogy megfertőződött vele, hogy még szigorúbb szabályok szerint különítse el magát mindenki mástól.

Tehát mi is az a self-isolation vagy önmagunk elkülönítése?

A self-isolation lényege, hogy ezzel is védjük a környezetünkben levőket, és lassítsuk az olyan súlyos járványok terjedését, mint jelen esetben például a koronavírus. A Public Health England úgy foglalta össze, hogy:

  • Maradj otthon
  • Ne menj munkába, iskolába vagy közterületre
  • Ne utazz se metrón se buszon se taxival se semmiféle tömegközlekedési eszközzel ha nem muszáj
  • Ne hívj meg vendégeket a saját otthonodba
Kinek kell elkülönítenie magát?

Alapvetően azoknak, akik elkapták a vírust, vagy azzal megegyező tüneteik vannak, vagy olyan személlyel élnek egy háztartásban, aki elkapta, vagy elkaphatta a koronavírust. Ha a koronavírus tüneteit észleled magadon, akkor 7 napra kell elkülönítened magad, ha pedig olyan emberen jelentkeztek a tünetek, akivel egy háztartásban élsz, akkor 14 napig kell „self-isolation”-ben lenned mivel a tünetek van, hogy csak két hét után jelentkeznek valakinél, ha megfertőződik.

Kinek kell 12 hétre elkülönítenie magát?

A kormány a fokozottan veszélyeztetett kategóriába eső emberek számára azt tanácsolja (nincs parancsba adva, de erősen javasolt), hogy 12 hétre különítsék el magukat a külvilágtól, ne találkozzanak senkivel, és ha tehetik még a bevásárlással is bízzanak meg valakit, ha tudnak. Ide tartoznak a 75 év fölötti korúak, illetve mindenki aki súlyos beteg, vagy valamilyen okból kifolyólag az gyenge az egészségi állapota.

Hogyan különítem el magam, ha másokkal együtt lakok?

Fontos, hogy a többi embertől teljesen elszeparáljuk magunkat, ha a koronavírus tünetei jelentkeznek. A PHE javaslata az, hogy mindig külön szobában tartózkodjunk, és lehetőleg olyanban, ami jól szellőztethető, és a lakás többi részétől jól elválasztható. Ha van rá lehetőség külön fürdőszobát is érdemes használni, ha ez nem megoldható, akkor érdemes csinálni egy rotát. Aki el van különítve, ilyen esetben az megy utoljára, és fertőtleníti a fürdőszobát maga után. A konyhára és a lakás többi közös részére is hasonló szabályok vonatkoznak, de a lényeg röviden annyi, hogy igyekezzünk nem egyszerre lenni ugyanabban a helyiségben. Igyekezzünk minél jobban betartani amit a kormány és az orvosok javasolnak, hogy minél hamarabb visszatérhessen minden a régi kerékvágásba.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után