boris johnson

A szóbeszéd szerint a miniszterelnök lemondhat jövő tavasszal. Na, nem a Brexit tárgyalások kudarcba fulladása maitt, hanem állítólag azért, mert túl alacsony a fizetése.

boris johnson

Boris Johnson a lemondást fontolgatja, állítják képviselőtársai. A pletykák szerint a miniszterelnök tory kollégáinak arra panaszkodott, hogy nem élhet 150 402 font éves fizetéséből és hogy ennél jóval többet keresett, mielőtt tavaly júliusban vállalta az ország vezetését.

Röviddel azelõtt, hogy miniszterelnök lett, Johnson havi 23 000 fontot kapott a The Telegraph újságrovatáért, a hivatalos beszédek és megjelenések pedig százezreket hoztak a konyhára.  A múltban állítólag csak egy hónap alatt 160 ezer fontot kapott két beszéd megtartásáért.

Boris Johnson a Whitehall-i források szerint még legalább hat hónapot szeretne várni mielőtt beadná lemondását, így végrehajthatja a Brexitet és biztos kézzel átvezetheti az Egyesült Királyságot a járványon. Az egyik képviselő szerint a miniszterelnök aggódik hat gyermeke felneveléséért és legfiatalabb fiának, Wilfrednek a magánoktatásáért Etonban, ami évi 42 500 fontba kerül. “Borisnak legalább hat gyermeke van, néhányuk elég fiatal ahhoz, hogy anyagi segítségre szoruljon” – mondta a képviselő “És a volt feleségének, Marina Wheelernek fizetnie kell a válási megállapodás részeként.”

Egyes képviselők úgy vélik, hogy Johnson irigyli elődeit. Theresa May ugyanis több mint egymillió fontot keresett a tavalyi lemondása óta, David Cameron 120 000 fontot kap hivatalos beszédek tartásáért, Tony Blair pedig jelenleg körülbelül 22 millió fontot keres előadásokkal és tanácsadói munkával.

A lemondással kapcsolatos pletykák azután keltek szárnyra, hogy az üzletasszony Jennifer Acuri tegnap beismerte: viszonya volt Johnsonnal, miközben a politikus még London polgármestere volt. Acuri tavalyi vádak alapján ismerte be, hogy Johnson polgármesterként bizonyos előnyökhöz juttatta őt a múltban. A miniszterelnök elkerülte a bűnügyi nyomozást, miután a rendőrség nem talált bizonyítékot arra, hogy hatalmát és befolyását arra használta volna, hogy több ezer font közpénzzel jutalmazza állítólagos kedvesét.     Forrás

Megosztás