koronavírus brit kormány

Nagyszerű, és rengeteg embert megnyugtató hírrel állt elő a brit kormány a pénteki nap folyamán. A legfrissebb bejelentésük szerint kifizetik a szigetországban élő és a vírus miatt dolgozni nem tudó alkalmazottakat, egészen pontosan a jelenlegi fizetésük 80 %-át. A hírt a brit pénzügyminiszter jelentette be a mai sajtótájékoztatón.

A pénteken a Downing Street-en tartott napi Covid-19 sajtótájékoztatón Rishi Sunak elmondta, hogy a kormány havonta maximum 2500 fontig ki fogja fizetni minden alkalmazott bérének a 80%-át, aki a vírus miatt nem tudja végezni a munkáját.

„A munkáltatók kapcsolatba léphetnek a HMRC-vel támogatásért, hogy fedezzék a nem dolgozó, de nem elbocsátott hanem továbbra is kifizetett alkalmazottak béreit. Az Állami támogatások fedezik majd az említett munkavállalók fizetésének 80% -át havonta összesen 2500 £ -ig – ez éppen meghaladja a jövedelmek középértékét Nagy-Britanniában.” – nyilatkozta a pénzügyminiszter.

Egy másik nagyon fontos friss hír pedig az, hogy a brit miniszterelnök felszólította az ország területén levő pubokat, éttermeket, bárokat és edzőtermeket is hogy ma zárjanak be, ezzel is jobban elősegítve, hogy mindenki otthon maradjon, így lassítva a vírus terjedését.

Eközben az Egyesült Királyságban a koronavírussal összefüggő halálesetek száma 177-re emelkedett, ezek közül pedig Angliában 167, Skóciában hat, Walesben három és Észak-Írországban egy a koronavírus áldozatainak száma. Az Egészségügyi Minisztérium legfrissebb adatai szerint a regisztrált fertőzöttek száma 3983-ra nőtt a pénteki nap folyamán.

Mr. Johnson azt is kihangsúlyozta, hogy „szó szerint több ezer ember életét menthetjük meg, ha a brit lakosság megfogadja, amit a kormány tanácsol neki.

„Lehet, hogy nagy a kísértés, hogy ma este kimozdulj és elmenj szórakozni, de én arra kérek mindenkit, hogy ne tegye ezt. Lehet, hogy azt hiszed, legyőzhetetlen vagy és nem is biztos az sem, hogy elkapod a vírust, ha kimész. De ugyanakkor a (koronavírus) hordozója is lehetsz, és lehet pont te vagy az aki tovább adja. Azt akarjuk, hogy aki csak teheti, a jelen körülmények közt maradjon otthon. Ezek az intézkedések csak ideiglenesek. Azonban az, hogy az ország mennyi idő alatt rázódik helyre elképesztő mértékben függ attól, hogy mennyire tudunk együttműködni a vírus ellen folytatott harcban.” – mondta beszédében a miniszterelnök.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után