koronavírus

Az Egyesült Királyságban az elmúlt héten 48 százalékkal 1126-ra nőtt a Covid-19 miatt elhalálozott emberek száma – közölte a Nemzeti Statisztikai Hivatal ma reggel.

koronavírus

Ezen a héten így 365-tel több haláleset volt az előző héten regisztrált 761-hez képest. Az ONS most először jelzi külön hetente, hogy a koronavírus volt-e a halál oka, az elhunyt koronavírusos betegeknél. Megállapították, hogy a legutóbbi 978 halálesetből 874 esetben volt így, vagyis összesen 89,4 százalékban.

A legfrissebb adatok szerint hétfőn a halálos áldozatok száma 397-tel nőtt, amire május óta vagyis kb 5 hónapja nem volt példa. A regisztrált fertőzöttek száma szintén gyorsan emelkedett, vasárnap 18950, míg hétfőn 20018 fővel.

Senki ne felejtse el, hogy a második országos lockdown holnaptól, vagyis november 5-től veszi kezdetét, és előreláthatólag december 2-ig fog tartani, bár a kormány már most beismerte, hogy annak meghosszabbítása igenis benne van a pakliban. Rengeteg üzlet be fog zárni, és újra azt kéri a kormány, hogy aki tud, dolgozzon otthonról. Az országos szintű korlátozások pontos részleteit itt olvashatod. A bevezetésre kerülő intézkedések megosztják a kormánypártot és sokan lázadnak a miniszterelnök ellen, de Boris Johnson megerősítette, hogy ezekre az intézkedésekre feltétlenül szükség van… alig pár héttel azután, hogy határozottan kijelentette, hogy semmi szükség nem lesz rájuk…

Eközben az „éj leple alatt” Magyarországon is új intézkedéseket vezettek be, amiről fontos mindenkinek tudnia. Csütörtök hajnaltól újra él a rendkívüli jogrend. Emellett a kormány arról is döntött, felkéri az Országgyűlést, hogy ezt a korlátozott idejű rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa meg.

Koronavírus hírek: Angliában új szabályok holnaptól, Magyarországon szigorítások mától 2

Az új szabályok értelmében éjfél és hajnal 5 óra között mindenki köteles a lakó- vagy a tartózkodási helyén lenni, kivéve azokat, akik dolgoznak, munkába mennek vagy munkából térnek haza.

A vendéglátóhelyek továbbra is 11 óráig nyitva tarthatnak, azonban a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyek nem nyithatnak ki, kivéve azokat, ahol a részvételhez előre megváltott ülőhellyel kell rendelkezni.

A mozikban, színházakban, rendezvényeken, sportrendezvényeken csak minden harmadik széken lehet ülni, és közvetlenül egymás mögé sem szabad ülni, a maszk használata pedig kivétel nélkül kötelező. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és adott esetben figyelmeztethet, de akár 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot is kiszabhat, a helyiséget pedig legalább egy napra, legfeljebb egy évre ideiglenesen bezárathatja.

Ami viszont jó hír, hogy a reggeli és délutáni csúcsforgalomban járatsűrítés lesz, a parkolás újra ingyenes less, és a hírek szerint az orvosok bére is emelkedni fog.    Forrás

Megosztás