Rengetegen mennek el Nagy-Britanniából a lockdown előtti utolsó nap, amíg még lehet 1

A szigetország lakói közül sokan igyekszenek kihasználni az utolsó napot, amíg még el lehet hagyni az országot a második lockdown kezdete előtt. Az ország legnagyobb repülőterén, Heathrown készült képek is erről tanúskodnak.

Rengetegen mennek el Nagy-Britanniából a lockdown előtti utolsó nap, amíg még lehet 2

Holnaptól egy hónapig tilos lesz az Egyesült Királyságból nyaralás céljából elutazni, mondván hogy ezáltal is csökken majd a koronavírus fertőzések aránya. Azonban a ma reggel készült fényképeken hosszú sorokban ácsorgó emberek voltak láthatók a repülőtér 5. termináljánál.

November 5-től december 2-ig a külföldre történő utazgatás mellett a belföldi többnapos kiruccanások sem lesznek megengedettek.

Rengetegen mennek el Nagy-Britanniából a lockdown előtti utolsó nap, amíg még lehet 3

A külföldi útról, nyaralásról visszatérő személyek, családok továbbra is beutazhatnak Angliába, de valószínűleg karanténba kell vonulniuk, épp ezért érdemes mindenkinek ellenőrizni a hatályos korlátozásokat.

A kormány weboldalán ezzel kapcsolatban az alábbiakat írják: „Az olyan kirándulások, utazások amelyek több naposak és ezáltal azzal járnának, hogy nem az elsődleges otthonunkban alszunk, nem lesznek megengedettek. Ez a belföldi mellett a külföldi utakra is értendő.”

Rengetegen mennek el Nagy-Britanniából a lockdown előtti utolsó nap, amíg még lehet 4

Ez azt is jelenti, hogy senki nem mehet át második otthonába, amennyiben rendelkezik valaki ilyennel, és nem tartózkodhat senkivel, akivel nem lakik egy háztartásban, vagy akivel nincs egy támogatási buborékban. Vannak azért kivételek, például ha munka miatt kell távol tartózkodnia otthonától, vagy oktatás vagy más törvényileg megengedett ok miatt.

Azok, akik már külföldön vannak, és csak a lockdown kezdete után térnének vissza, nem kell hogy azonnal hazarepüljenek, és vissza is fognak tudni jönni, de azért érdemes a légitársasággal egyeztetni a járatokat illetően.        Forrás

Megosztás