Kormányváltás jöhet Nagy-Britanniában: eddig nem látott hatalmas előnyben a munkáspárt a szavazók körében 1

Egy új felmérés szerint Kwasi Kwarteng katasztrofális mini-költségvetése miatt a kormányon lévő konzervatív párt elképesztő mennyiségű szavazatot veszített a Munkáspárttal szemben.

Kormányváltás jöhet Nagy-Britanniában: eddig nem látott hatalmas előnyben a munkáspárt a szavazók körében 3

A megkérdezett több, mint 2000 ember fele azt mondta, hogy a Munkáspártra szavazna, ha holnap lennének a választások Nagy-Britanniában, így a párt óriási, 25 pontos előnyre tett szert. A Savanta ComRes kutatási tanácsadó cég szerint régóta ez az első alkalom, hogy a Munkáspárt elérte az 50%-ot és ezzel a valaha volt „legnagyobb” aránnyal vezet a toryk előtt a szavazatok tekintetében.

Chris Hopkins, a kutatás igazgatója azt mondta: “Ha ez a választásokon is hasonlóképp történik, a Konzervatív Párt nagyjából leírhatja magát, és a Munkáspárt olyan hatalmas vezetésre tesz szert, hogy a konzervatívokat generációkra kiszoríthatja a hatalmi pozícióból.”

A választópolgárokat szeptember 30. és október 2. között kérdezték meg a jelenlegi álláspontjukat illetően, a pénzügyminiszter szeptember 23-i miniköltségvetése után, ami komoly felfordulást eredményezett és aminek nyomán hirtelen a font is zuhanórepülésbe kezdett. A Munkáspárt egyébként folyamatosan nyerésre állt 12-15 ponttal az elmúlt hetekben. A legutóbbi felmérés azonban újabb hétpontos növekedést mutatott a javukra az előző héthez képest, míg a toryk négy pontot, a liberális demokraták pedig egyet veszítettek.

Kormányváltás jöhet Nagy-Britanniában: eddig nem látott hatalmas előnyben a munkáspárt a szavazók körében 4

A miniszterelnöknek nehéz napjai voltak, mióta Mr. Kwarteng bejelentette az elmúlt öt évtized legnagyobb finanszírozatlan adócsökkentését. Ez hatalmas káoszt okozott, amely miatt a font árfolyama lezuhant, az állami hitelek kamatai megugrottak, és a pénzügyi piacok a fejük tetejére álltak.

A költségvetés legvitatottabb része az volt, hogy 45%-ról 40%-ra csökkentenék az adót Nagy-Britannia legtöbbet kereső rétege számára – egy 45 milliárd font értékű adócsökkentési csomag részeként.

Truss ráadásul ragaszkodott hozzá, hogy ő és a pénzügyminiszter „teljesen elkötelezte magát” a terv mellett… egészen vasárnapig. De egy nappal később a hatalmas nyomás hatására kénytelen volt megalázó visszavonulót fújni.

Kwarteng pár napja azt mondta: „Egyértelmű, hogy a 45 %-os adó eltörlése elvonta a figyelmet elsődleges küldetésünktől, hogy megbirkózzunk az országunk előtt álló kihívásokkal”. Egy tweetben később hozzátette: “Felfogtuk, és megértettük.”

Chris Hopkins arra reagálva, hogy ez milyen hatással lesz a közvélemény-kutatásokra, így nyilatkozott: „A „gazdagok adócsökkentésének” tervétől való visszatáncolás rövid időre javulást eredményezhet a konzervatívok számára a választók körében, de még mindig van egy csomó finanszírozatlan adócsökkentés, ami bejelentésre vár. Emellett a közszolgáltatásokra és a támogatásokra vonatkozó megszorítások még további komoly változásokat eredményezhetnek a szavazók körében.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után