Komoly változások következnek a brit támogatási rendszerben a jövő héttől, ami rengeteg embert érint 1

A brit kormány 2012-ben vezette be az Universal Credit-et egyéb támogatások helyettesítőjeként. Azóta a Munkaügyi és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) azon dolgozik, hogy mindenkit átállítson az új rendszerre. Ez a feladat a járvány idején szünetelt, de a kormány most bejelentette, hogy jövő hétfőtől (május 9-től) folytatódik.

Komoly változások következnek a brit támogatási rendszerben a jövő héttől, ami rengeteg embert érint 3

Az Universal Credit az alábbi támogatásokat helyettesíti:

  • Working tax credit
  • Child tax credit
  • Income-based jobseeker’s allowance
  • Income support
  • Income-related employment and support allowance
  • Housing benefit

Jelenleg körülbelül 2,6 millió ember van még mindig a régi támogatási rendszerben. A DWP azonban fokozatosan áthelyezi őket az újba egy „menedzselt migráció” keretein belül. Bár a DWP végül mindenkivel felveszi majd a kapcsolatot, ha valaki támogatást kap, lehetősége van az azonnali átállást választani. Ez azok számára hasznos, akik így végül jobban járnak majd az Universal Credit-tel – ami a kormány becslése szerint 1,4 millió ember lehet kb. a 2,6 millióból.

Válts-e Universal Credit-re?

Mielőtt váltanánk, mindenképp érdemes kideríteni, hogy jobban járunk-e, vagy legalább ugyanannyit kapunk-e, ha átállunk. A kormány kidolgozott egy tervet azoknak az embereknek a számára, akik nem járnak automatikusan jobban az Universal Credit-tel – becslések szerint ez kb. 900 000 fő –, de ez csak azokra vonatkozik, akiket a DWP helyez át az új rendszerbe.

Ezek az emberek átmeneti kifizetéseket kapnak, hogy kiegyenlítsék számukra a különbözetet. Ha valaki átállt az Universal Credit-re, lehetetlen lesz visszatérni a régi rendszerhez, ezért mindenkinek érdemes alaposan átgondolni a dolgot. Független „benefit calculator” segítségével összehasonlíthatjuk mindkét rendszert, hogy melyik a kifizetődőbb számunkra.

A kormány rendelkezése alapján valaki több pénzre lesz jogosult, ha az alábbi helyzet áll fenn:

  • ESA támogatást kapók, akik nem részesülnek súlyos rokkantsági támogatásban
  • Csak lakhatási támogatásban vagy working tax creditben és lakhatási támogatásban részesülő dolgozó háztartások
  • Olyan emberek, akik nem dolgoznak elég órát ahhoz, hogy working tax creditet kapjanak
  • Olyan háztartások, amelyek jelenleg nem veszik igénybe az őket megillető támogatásokat.

Ki jár rosszabbul?

A kormány úgy véli, hogy azoknak, akik rosszabbul járnak majd így és valamilyen különbözetet fizet majd számukra a kormány, a többsége (kb. 400 000 fő) jelenleg foglalkoztatási támogatást (ESA) igényel. Körülbelül 100 000-en lesznek azok, akik tax creditset vesznek igénybe, míg az összes többi támogatást igénylő közül a becslések szerint kevesebb mint 50 000-et tesz ki azoknak a száma, akik rosszabbul járnak majd.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után