Elkészült London új metróvonala: Íme az Elizabeth Line, aminek már a hivatalos nyitási dátumát is kihirdették 1

A brit főváros legújabb metróvonala, a régóta várt Elizabeth Line hivatalosan május 24-én nyílik meg – jelentette be a Transport for London. Kezdetben három különálló vonalként fog működni, de ősztől Reading, Heathrow és Shenfield járatai mind csatlakoznak majd a központi alagutakhoz.

Elkészült London új metróvonala: Íme az Elizabeth Line, aminek már a hivatalos nyitási dátumát is kihirdették 3

A Crossrail projekt eredeti költségvetése 14,8 milliárd font volt, de a kormány további 4 milliárd fontot pumpált bele a mielőbbi megnyitás elősegítésére. A nyitás dátuma mindennek ellenére folyamatosan tolódott, és a tervezettnél közel négy évvel később nyílik most meg.

Egyelőre nem közlekednek majd a végpontok közötti közvetlen járatok, vagyis Reading és Heathrow szerelvényeiről Paddingtonnál, Shenfield járatairól pedig Liverpool Streetnél kell majd valami másra átszállnunk. A Heathrow/Readingből a vonal keleti részébe tartó közvetlen vonal várhatóan 2022 végén nyílik majd meg.

London polgármestere, Sadiq Khan így nyilatkozott: „Örülök, hogy a világszínvonalú új Elizabeth line még ebben a hónapban megnyílik az utasok számára, segítve ezzel egy jobb London létrehozását – egy biztonságosabb, igazságosabb, zöldebb és virágzóbb városét minden londoni számára. Ez az elmúlt évtizedek legjelentősebb kiegészítése a közlekedési hálózatunknak, és forradalmasítja az utazást a fővárosban.”

Elkészült London új metróvonala: Íme az Elizabeth Line, aminek már a hivatalos nyitási dátumát is kihirdették 4

„A zöld tömegközlekedése a jövő, az Elizabeth line megnyitása pedig meghatározó pillanat a fővárosunk és egész országunk számára. Nagyon büszke vagyok erre az új vonalra, és alig várom, hogy május 24-től utasok milliói utazzanak rajta.”

Ebben a hónapban megnyílik a Paddingtont és az Abbey Woodot összekötő vonal, amelyen óránként 12 járat közlekedik majd hétfőtől szombatig, reggel 6.30 és 23 óra között. A vonatok kezdetben nem közlekednek vasárnaponként a tesztelés és a szoftverfrissítések miatt. A Bond Street-i állomáson még folynak a munkálatok, vagyis május 24-én az még nem nyit ki.

A teljes menetrend majd csak 2023-ban készül el, és a nyitás még a végleges biztonsági jóváhagyásoktól is függ. De amint a szolgáltatás teljesen elérhetővé válik, várhatóan 10%-kal növeli majd a londoni tömegközlekedés teljes kapacitását ami évente mintegy 200 millió embert jelent.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után