Komoly terrortámadás készülhet Nagy-Britannia ellen a biztonsági miniszter szerint 1

Az egyik miniszter arra figyelmeztetett, hogy az IS vagy más néven Iszlám Állam nevű terrorszervezet, valami nagy terror akcióra készülhet a szigetországban. A jelentés szerint vegyi fegyverek bevetése sem kizárt.

ad_230405979

Ben Wallace, biztonsági miniszter azt nyilatkozta, hogy az említett sejt nem riad vissza a vegyi fegyverek bevetésétől, sőt mindenféle morális szempontot figyelmen kívül hagynak egy ilyen akció megszervezésénél, ahogy az korábbi iraki és szíriai jelentésekből is kiderült.

„Az Iszlám Államnak és a hasonló szervezeteknek az egyetlen céljuk, hogy minél több emberáldozatot követelő akciót vigyenek véghez. A lehető legtöbb embernek akarnak ártani, és a lehető legtöbb embert akarnak rettegésben tartani. Morális szempontból sincsenek fenntartásaik, még vegyi és egyéb tömegpusztító fegyverek bevetése kapcsán sem és ha véghez tudják vinni, akkor meg is teszik ebben az országban is.”

„Ha ez megvalósulna, ami az áldozatok számát illeti, a legrosszabb rémálmaink válnának valóra. Láttunk az ilyen fegyverek bevetésének eredményéről jelentéseket Irakban és Szíriában is. Azt is láttuk, hogy Európában sem riadnak vissza a terrortámadások véghez vitelétől.” – nyilatkozta a miniszter a Sunday Times-nak.

Mr. Wallace egy másik komoly problémáról is mondott pár szót, amit „belső ellenségnek” nevezett. Elmondása szerint ugyanis a terrorszervezetek, az oroszok, és különböző hacker csoportok is próbálnak árulókat beépíteni, beszervezni a kormány, a katonaság és a vezető vállalatok emberei közé.

isiswavingflag1

„Vannak árulók. Oda kell figyelnünk a belső ellenségekre is. Ez a veszély valós, és sokan próbálják ezt kihasználni, még ebben a pillanatban is.”

A figyelmeztetés egy olyan évet követően érkezik, amiben számos terrorakciót hajtottak végre Európa nagyvárosaiban. Két támadás során az elmúlt évben, Nizzában valamint Berlinben kamionnal hajtottak járókelők tömegébe. Márciusban pedig három öngyilkos merénylő robbantott Brüsszel repülőterén, és egyik metró állomásán. Mindegyik támadásért az IS terrorszervezete a felelős.     Forrás: standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után