Kis híján elszabadult a pokol London utcáin 1

Nem kevés erőfeszítésébe került a rendőröknek tegnap, hogy visszatartsák a futball fanokat attól, hogy egymásnak essenek a White Hart Lane-nél, amikor a rivalizálás a Spurs és a Millwall szurkolók között a tetőfokára hágott. Így sem sikerült minden erőszakot kikerülni, például videofelvételek vannak egy esetről, amikor egy feldühödött futballhuligán egyetlen ütéssel földre küld egy Spurs szurkolót.

anglia-foci

A rendőrök igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a stadionba tartó tömegeket megfékezzék, akik az FA Kupa meccsére igyekeztek észak-Londonban. Több szurkolót is azután kellett szétszedni, és letartóztatni, hogy már a földön birkóztak, és több helyen füstbombák is előkerültek. A közösségi médián rengeteg olyan mobillal készült felvételt lehetett látni, ahol a rivális szurkolók belekötnek egymásba, és dobálják üvegekkel a másik tábort, miközben a rendőrök, gyakran lovakon, igyekeznek őket szétválasztani.

anglia-foci3

Olyan képek is felkerültek a netre, ahol például Millwall szurkolók sértő kézmozdulatokkal hergelik a Spurs szurkolókat. Igyekeztek pedig előre is biztonsági intézkedéseket hozni, például nagyobb erőket helyeztek ki a Seven Sisters metrómegállóba, ahol a fanok hordái özönlöttek ki a meccsre.

https://www.youtube.com/watch?v=c3c85HPl6WE

Az egyik legdurvább jelenet, ami a napvilágra került az volt, amikor egy hét másodperces felvételen láthatjuk, ahogy egy férfi kiválik a tömegből, és odamegy két, az emberek szélén álldogáló Spurs szurkolóhoz. Úgy tűnik, azok éppen énekeltek és ünnepeltek, amikor az agresszív férfi egy jól irányzott jobb horoggal a földre küldte az áldozatot. Eközben a másik férfit is földre lökték. Sacha, aki a videót feltöltötte az internetre, azt mondta, hogy egyértelműen egy Millwall szurkoló volt a támadó. A videót azóta emberek ezrei nézték meg, és a rendőrség is jelezte, hogy az esetről érkezett bejelentés, és nyomoznak az ügyben.

Sokan féltek, hogy a meccs kezdetét követően még jobban elharapóznak majd az indulatok, és végül komoly erőszakba torkollik az este, azonban a standionban már sikerült kontroll alatt tartani a tömegeket, és semmi nagyobb rendbontás nem történt. A Millwall, aki a League 1-ben játszik, végül 6-0-ra kikapott a Premier League-ben focizó Tottenhamtól, akik így továbbjutottak a negyeddöntőbe. A meccsről egyébként még azt is jelentették, hogy több rasszista megnyilvánulás is volt a közönség részéről Heung-min Son dél-korei játékos felé.

anglia-foci2

A rendőrség azt nyilatkozta, hogy eddig a vasárnap esti zavargások ügyén két embert tartóztattak le, vádoltak meg garázdasággal.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után