Kikerült a nyilvánosság elé az a videó, amin a Chelsea angol focicsapat szurkolói kilökdösnek egy, a metróra felszállni próbáló fekete férfit a metrókocsiból.

chelsea

Miközben az ajtónál álló szurkolók többször is kilökik az újra próbálkozó férfit a peronra, a háttérben hallható, ahogy a többi szurkoló együtt énekli, hogy “We’re racist, we’re racist and that’s the way we like it.”, azaz „Rasszisták vagyunk, és nekünk ez így jó!”.

video-undefined-25C825B700000578-523_638x386

A metró az incidens miatt, legalább három percig vesztegelt az állomáson. A fekete férfi egyébként állítólag munkából szeretett volna hazajutni. Ahogy a helyzet kezdett komolyabbra fordulni, több, a metrón tartózkodó fekete utas is leszállt, feltehetően a későbbi esetleges nézeteltérések elkerülése végett.

Paul Nolan, aki a videofelvételt készítette, elmondta a BBC-nek, hogy akkor kezdte el rögzíteni az eseményeket, amikor a hangulat kezdett egy „paprikásabb” lenni.

https://www.youtube.com/watch?v=SRIb8RDgnXg

Az eset kedden este történt Párizsban, a Richelieu-Drouot nevű állomáson, nem sokkal a Chelsea – PSG találkozó előtt. A meccs végeredménye egyébként 1 -1-es döntetlen lett.

A rohamrendőröknek is volt dolga a meccs előtt, még könnygáz gránátok bevetésére is szükség volt az agresszív és részeg szurkolók kordában tartására.

A Chelsea vezetősége a mai napon közölte, hogy kitiltanak meccseikről mindenkit, akinek köze volt az esethez. A videofelvétel elemzése már megkezdődött.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.bbc.co.uk/news/uk-31515624