Kézigránátot akart felvinni a repülőgépre egy nő a London Gatwick repülőtéren 1

Bombariadó volt egy francia nő miatt, aki egy “régi” kézigránátot csomagolt a kézipoggyászába a Gatwick repülőtéren, igen nagy pánikot és felfordulást okozva.

Kézigránátot akart felvinni a repülőgépre egy nő a London Gatwick repülőtéren 3

A bombaszakértő egységet vasárnap este hívták ki a repülőtérre, miután a gránátot a biztonsági ellenőrzés során észlelték a szkennereken. A nő a családjával utazott volna, és teljesen ledöbbent, amikor egy speciálisan kiképzett egység érkezett “az ő tiszteletére”.

Úgy tudni, hogy a nő az antik kézigránátot egy régiségeket áruló boltban vásárolta, miközben az Egyesült Királyságban tartózkodott – számolt be a történtekről a The Sun. A többi utas szerencséjére a járat a történtek miatt nem indult késve.

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás a lapnak elmondta: „Senki sem sérült meg, és megnyugtató volt látni, hogy a sürgősségi szolgálatok milyen gyorsan cselekedtek. De ugyanakkor ez hihetetlenül ostoba dolog volt a nő részéről, hogy megpróbált felvinni egy kézigránátot a repülőre, még akkor is, ha nagy valószínűséggel már nem tud felrobbanni.”

A London Gatwick repülőtér szóvivője a Metro.co.uk-nek elmondta: „Vasárnap este (július 7.) egy biztonsági vizsgálat zajlott a repülőtér egyik poggyászkezelő létesítményében. A vizsgálat eredményeként nem találtak fenyegetést jelentő eszközt.”

A Sussex Police szóvivője hozzátette: „A rendőrséget vasárnap este 8 óra körül hívták ki London Gatwick-re, miután egy tiltott tárgyat találtak az egyik poggyászban. Egységeink gyorsan reagáltak, és az ilyenkor szokásos eljárásokat az Explosive Ordnance Disposal csapatával együttműködve folytatták le, de végül nem találtak fenyegetést jelentő tárgyat. A poggyász tulajdonosát kihallgatták, és további vizsgálatok és az illetékes ügynökségekkel való egyeztetések után egy figyelmeztetéssel elengedték.”

Eközben az Atlanti-óceánon dúló viharok miatt emberek ezrei rekedtek éjszakára a Heathrow és Gatwick repülőtéren, miután több tucat járatot töröltek. Vasárnapról hétfőre összesen 125 járatot töröltek, ami több, mint 10 000 utast érintett, akik az easyJet és a British Airways járatain utaztak volna.

Az érintett járatok olyan célállomásokra mentek volna, mint Lanzarote, Budapest, Velence, Belfast, Edinburgh, Róma, Nápoly, Barcelona és Larnaca.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után