Itt van, miért olyan szörnyű eddig az időjárás idén nyáron Nagy-Britanniában, és hogy mikor várható a következő hőhullám 1
Eddig nagy csalódás a brit nyár. Bár múlt hónapban volt néhány napnyi meleg és nyárias idő, sőt az ország egy részén még egy kisebb hőhullám is, és a hőmérséklet néhol elérte a 30-31°C-ot, ez mindössze néhány nap volt a teljes hónapból, melynek jelentős részében hűvös, esős idő volt tapasztalható az ország legnagyobb részén.
Itt van, miért olyan szörnyű eddig az időjárás idén nyáron Nagy-Britanniában, és hogy mikor várható a következő hőhullám 3

Az elmúlt napokban még sárga időjárási figyelmeztetések is érvényben voltak az esőzések miatt, csak hogy érezzük a törődést. Ahogy az iskolai nyári szünet gyorsan közeledik, nem meglepő, hogy egyre többen azon agyalunk, hogy mikor javul már végre az időjárás.

De mi okozza ezt a rossz időt? Miért olyan rossz az idő az Egyesült Királyságban?

Az Egyesült Királyság jelenlegi rossz időjárásáért kizárólag a jelenlegi domináns légáramlat a felelős. A légkörben áramló levegő az Egyesült Királyság fölött, vagy attól délre halad el, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony légnyomású területek elérjék az országot, szeles, esős időjárási körülményeket generálva.

Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság és Északnyugat-Európa területén hűvösebb és változékonyabb időjárási körülmények tapasztalhatók, míg Dél-Európában komolyabb hőhullámok és helyenként erdőtüzek is voltak néhány görög szigeten.

A Met Office helyettes meteorológusa, David Hayter így fogalmazott: „A légáramlat helyzete – amely a légkör magasabban fekvő rétegeiben áramló levegő – az, ami a legmeghatározóbb erejű az időjárás szempontjából az Egyesült Királyságban. Csak kis elmozdulások a légáramlat helyzetében nagy különbségeket eredményezhetnek az általunk tapasztalt időjárásban.”

„Az elmúlt hetekben a domináns légáramlat vagy az Egyesült Királyság fölött haladt el, vagy attól délre tolódott, ami túlnyomórészt hűvösebb levegőt hozott az Egyesült Királyság fölé, gyakran az ilyenkor megszokotthoz képest is több széllel és esővel.”

„A nyári meleg időjáráshoz az Egyesült Királyságban a futóáramlatnak északabbra kellene tolódnia, ami lehetővé tenné, hogy melegebb levegő áramoljon az Egyesült Királyság fölé délről, bár ez nem mindig van így. Sajnos azok számára, akik szeretik a meleget, eddig csak rövid időszakokra tudott ez megvalósulni a nyár folyamán.”

Mikor fog javulni az időjárás?

Szerencsére némi javulás várható a hűvös esős időszak után, mivel egy magas légnyomású áramlat vonul át csütörtöktől az Egyesült Királyságon. Ez növeli a hőmérsékletet, de csak a júliusi átlagig – azonban a megnövekedett hőmérséklet nem tart sokáig, mivel a hét vége felé és a jövő hét elején ismét visszatér az instabil időjárás és a csapadékosabb idő.

Várható-e hőhullám?

Erre a kérdésre nehéz egyértelmű választ adni, mivel rendkívül nehéz megjósolni az időjárást több mint két hétre előre. De jelenleg igen biztató jelek vannak arra vonatkozóan, hogy az időjárás szárazabbá és melegebbé válik július második felében.

David hozzátette: „Bár a hosszú távú előrejelzésben sok bizonytalanság van, vannak jelei annak, hogy egy nyugodtabb időszak alakulhat ki, legalább egy időre, július második felében. Túl korai lenne részletekbe bocsátkozni arról, hogy ez hogyan alakulhat, ezért fontos, hogy rendszeresen figyelgessük az időjárás előrejelzést. Továbbra is fennáll az esélye az instabil időjárási periódusoknak, és sok múlik majd azon, hogy a domináns körülmények hogyan alakulnak napról napra.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után