Kettes fokozatú, borostyánsárga figyelmeztetés: Nagy-Britannia több részén felhőszakadás és áradások várhatók 1

Az Egyesült Királyság egyes részein utazási fennakadásokra és áradásokra lehet számítani a heves esőzések miatt – közölte a brit meteorológiai intézet.

Kettes fokozatú, borostyánsárga figyelmeztetés: Nagy-Britannia több részén felhőszakadás és áradások várhatók 3

Borostyánsárga figyelmeztetés van érvényben Észak-Wales és Északnyugat-Anglia egyes részein, beleértve Liverpoolt és Manchestert is, szerdán 12:00-tól 24 órán át. A Met Office szerint mind az áradások mind a fennakadások meglehetősen valószínűek ezeken a területeken, az eső pedig heves és tartós lesz.

Eközben sárga eső miatti riasztások vannak érvényben Skócia nagy részén, Anglia északi részén, Közép-Walesben és Anglia középső részén is. Sőt, ezeken felül még egy sárga figyelmeztetést is kiadtak a zivatarok miatt Anglia déli partjainak nagy részére vonatkozóan szerdán 08:00 és 19:00 óra között.

A sárga figyelmeztetés alatt álló területeken helyenként árvíz és kisebb fennakadások lesznek tapasztalhatók, míg a borostyánsárga figyelmeztetéssel ellátott területeken, az áradások és fennakadások nagyobb területeket érinthetnek és nagyobb valószínűséggel.

A meteorológiai intézet szerint sok helyen 30-40 mm csapadék is hullhat, míg néhány helyen 60-80 mm is eshet. A felhőszakadás számos területen valószínűleg sokáig eltart, és a nagy mennyiségű csapadék tovább növeli az árvízveszélyt. Azokon a területeken a legnagyobb az árvízveszély, amelyekre a Met Office borostyánsárga figyelmeztetése vonatkozik az eső miatt.

Kettes fokozatú, borostyánsárga figyelmeztetés: Nagy-Britannia több részén felhőszakadás és áradások várhatók 4

Északnyugat-Anglia és Észak-Wales egyes részein körülbelül egy hónapnyi csapadék eshet néhány óra leforgása alatt, és a heves esőzések erős széllel párosulnak. Csütörtökre azonban fokozatosan eláll az eső.

Ezen a hétvégén ismét kissé melegebb lesz, a hőmérséklet az ország nagy részén 15-20C között lesz, de egyes helyeken 20C fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Kelet-Anglia területén már tapasztalható volt némi fennakadás, a heves esőzések miatt kedden felfüggesztették az egyik labdarúgó-mérkőzést Ipswichben. Suffolkban pedig utakat zártak le miatta. Az essexi tűzoltó- és mentőszolgálat pedig közölte, hogy kedd este a Chelmsfordtól nyugatra fekvő Ongarban áradások vannak.

Az országban a valaha volt második legcsapadékosabb időszak volt az októbertől márciusig terjedő fél év, és a legviharosabb napokon a csapadék mennyisége átlagosan mintegy 20%-kal nőtt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után