Két teljesen különböző állatfajt videóztak le, amint párosodni próbálnak 1

Nagyon úgy tűnik, hogy először kaptak lencsevégre kutatók egy olyan bizarr jelenetet, ahol két teljesen különböző állatfaj közösül, illetve próbál közösülni egymással, közös beleegyezés alapján, vagyis nincs szó semmiféle erőszakról. A videót alig 2 nap alatt már vagy fél millió ember látta csak a youtube-on.

d1390a3aa787dd6246d2bb48bc9bd6d3

A felvételt készítők szerint minden bizonnyal ez az egyik legelső olyan videóra vett eset, ahol két teljesen különböző állatfaj próbál utódokat nemzeni. A videofelvételen, ami egyébként japánból származik, egy japán makákó mászik rá egy kistestű őzikére.

Eltérő állatfajok közti aktusról, már számos feljegyzés készült az állatvilág legkülönbözőbb területeiről, azonban mindezidáig olyan álltfajok közti szexuális tevékenységekről vannak feljegyzések, amelyek közel állnak egymáshoz, mind fajukat, mind méretüket vagy kinézetüket tekintve. Van egy-két feljegyzés teljesen eltérő fajú állatok közösüléséről, azonban ilyesmi idáig csak fogva tartott állatoknál fordult elő, és rendkívül ritka esetekben.

Ráadásul ezek az esetek leggyakrabban kimerítették a szexuális zaklatás vagy a nemi erőszak tényét. Volt például olyan, hogy fókák zaklatták a velük egy légtérben élő pingvineket. A most lencsevégre kapott esetben azonban mind a két állatfaj részéről „okénak” tűnik a dolog.

A makákóknak ez a fajtája sok jelentés szerint rendszeresen meglovagolja az őzeket, de csak a szó hétköznapi értelmében, vagyis szeretnek rajtuk utazni. A mostani esetben azonban „teljesen egyértelmű, hogy a majom szexuális jellegű viselkedést tanúsit több őz irányába is”. Ezek közül néhány megpróbált elmenekülni, de több is jól láthatóan elfogadta a majom ilyesfajta közeledését.

A tudósok azt mondják, hogy ez egyfajta hiánypótlás az állatoknál, és nagyobb valószínűséggel következik be ilyesmi, ha huzamosabb ideig nincsenek nőstények a hímek közelében. Tovább növeli az ilyen viselkedés bekövetkezésének valószínűségét, hogy a makákók párzási időszaka most kezdődik, és hogy a két állatfajta gyakorta játszik együtt, és megszokták egymás közelségét.

Egy másik csoport azonban másik véleményen van, és azt állítja, hogy valószínűtlen, hogy így gyakorolnák a párzást, mivel ezek elég szociális állatok, és az ilyen tevékenységeket legtöbbször egymástól tanulják el, úgy ,hogy megfigyelik a többieket. A másik  csoport szerint az is valószínűtlen, hogy „nőhiányuk” lenne, mivel a feljegyzések alapján a legtöbb ilyen esetben vagy magukat elégítik ki, vagy homoszexuális viselkedést tanúsítanak.

Akármi is legyen az igazság, rendkívül ritka jelenetet vettek videóra, és sokak arcára mosolyt csal, biztos vannak, akiket megbotránkoztat, a tudósok azonban azt mondták, tovább akarják tanulmányozni ezen állatok szokásait, mivel ezek elemzése hasznos információval szolgálhat néhány az embereknél is felfedezhető bizarr jelenség megértéséhez.     Forrás: independent    Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után