Esik a hóó Londonban: és vagy 80 repülőjáratot töröltek a hétvégi időjárás miatt…. 1

A londoni Heathrow reptér azt nyilatkozta, hogy megelőző jelleggel 80 járatot töröltek az 1350-ből, mivel ma délután három órától zavarra számítottak. A Gatwick Airporton szintén töröltek négy járatot. De mindez mit számít, hiszen havazik Londonban…..

24cc9eca00000578-2914486-image-a-2_1421534681585

Mindenki imádja a havat, de az enyhe idő miatt a legtöbben már nem hisznek benne, hogy a brit fővárosban is eshet. A legtöbbször az időjósok is bemondják potyára aztán nem lesz belőle semmi, de most végre nem csak északon fent Skóciában havazik, hanem Londonban is! Észak-Londonban legalábbis elég szépen esik… Persze lehet mondani hogy úgyis elolvad… De inkább tessék örülni 🙂

A Heathrow reptér azt mondta, hogy törlés nélkül nem tudják átütemezni a az időjárás miatt késleltetett járatokat. A Meteorológiai Szolgálat sárga jelzéseket adott ki a hó miatt az ország nagyobb részére, amelyek szombatig érvényben maradnak. Heathrown az átlagos napi járatok számának 6%-át törölték.

weather-snow-rail_3185686b

A Gatwick Airport azt mondta, hogy a légiforgalmi irányítás útvonal korlátozásokat vezetett be, amelynek köszönhetően, előfordulhatnak késések vagy járat törlések. Azt tanácsolták az utasoknak, hogy nézzenek utána a járataiknak, mielőtt utaznának. A Manchaster-i, Birminghami, Edinborough-i, Cardiff-i repterek, a Belfast International-el és a Belfast City repterek rendesen működnek, eddig nem jelentettek be időjárással kapcsolatos zavarokat.

Gyakori havazásra és erős szelekre számítanak Skócia, Észak-Írország, Wales szerte, ill. Anglia északi részén; délen pedig várhatóan, esni fog. Észak Írország bizonyos részeit már elérte a hó — a legsúlyosabban Coleraine és Ballymena városában havazott.

A Meteorológiai Hivatal havazás és erős szél miatti sárga jelzést léptetett érvénybe Skócia szerte. Várhatóan, néhol akár 60 mérföld/órás széllökésekre is lehet számítani, ill. 4-10 cm vastagságú hóra is.

A dagály és az erős szelek nagy árapály hullámot eredményezhetnek Anglia keleti partjainál, amelyet a Környezetvédelmi Ügynökség megfigyelés alatt tart. Úgy gondolják, hogy a hullámok akár az árvízvédelmi építményeken is felülemelkedhetnek és a szél miatt áradásokat okozhatnak néhol.

untitled

A Környezetvédelmi Ügynökség eddig több mint 20 árvíz miatti figyelmeztetést adott ki, amely azt jelenti, hogy számítanak, ill. több mint 40 árvíz figyelmeztetést, amely arra enged következtetni, hogy árvíz lehetséges Anglia keleti partjainál.

Lincolnshire-ben kb. 100 katona segíti az előre jelzett viharra való felkészülést, és már az evakuálási terveket is elkészítették. Essex megye tanácsa azt mondta, hogy az árvíz által veszélyeztetett területek lakosait — mint például Tendring, Jaywick, Mistley and Manningtree, Colchester, ill. Mersea — evakuálhatják.

Thomasz Schafernaker szerint (BBC Weather), a hó eddig leginkább az Egyesült Királyság északi részeit érintette, ahol továbbra is folytatódni fognak a heves havazások. Hozzátette, hogy az ország déli, délkeleti részén a hó esővé válhat. Továbbá, az éjjel kitisztulhat az égbolt, amely azt jelenti, hogy fagyra lehet számítani.

Az angliai és Wales-i Local Government Association, vagyis, az Önkormányzatok Társulata szerint, a helyi korményzati szervek jól fel vannak készülve az alacsony hőmérsékletre és a hóra. Skóciában, a heves havazás miatt közlekedési fennakadásra került sor, és előfordultak kisebb balesetek is. Kommentbe jöhetnek a havas fotók az ország minden részéről…     Forrás: bbc.co.uk    Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után