Kényszerleszállást kellett végrehajtania az egyik angliai repülőjáratnak, miután a pilóta eszméletét vesztette 1

Az utasok közül többen is a legrosszabbtól tartottak a Jet2 egyik járatán, amikor a pilóta 10 km magasságban „elájult” a pilótafülkében, és a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania emiatt.

Kényszerleszállást kellett végrehajtania az egyik angliai repülőjáratnak, miután a pilóta eszméletét vesztette 3

A birminghami repülőtérről a törökországi Antalyába tartó Jet2-es repülőgépnek váratlanul le kellett szállnia Görögországban a légitársaság elmondása szerint sürgősségi ellátás szüksége miatt. Az egyik dühöngő utas azt mondta, hogy a megpróbáltatások miatt nyolc órával késleltették a nyaralásuk kezdetét, és nehezményezte, hogy mindössze egy 15 eurós utalványt kaptak az „étkezéseik” fedezésére a szörnyű körülmények közepette.

A Jet2 szóvivője ragaszkodott hozzá, hogy a járat „elővigyázatossági intézkedésként” változtatott útvonalat és hajtott végre kényszerleszállást, és hangsúlyozta, hogy a légitársaság alkalmazottai rendkívül keményen dolgoztak azon, hogy az utasok kedvében járjanak, és elnézést kértek a késésért.

A felháborodott utas azonban az augusztus 23-i incidensről, amely akkor kezdődött, amikor a gép légörvénybe keveredett, ezt nyilatkozta: „Miközben mindannyian ültünk, észrevettük, hogy valami történik a gép elejében. Azt hittük, valaki megsérült a WC-ben, miközben a gép rázkódott.”

„Ezt követően azt mondták nekünk, hogy a fedélzeten egy egészségügyi vészhelyzet miatt Görögországban le kell szállnunk. Nem mondták meg, hogy pontosan kivel és mi történt.”

A gép a görögországi Thesszalonikiben szállt le, és körülbelül egy órán át a kifutópályán maradt, és várta a kiérkező mentőautót.

„Az emberek aggódtak, mivel éppen egy légörvényen mentünk keresztül, és nem tudtuk, mi történt. Az utasok közül többen is elég feszültek lettek, mivel miután leszálltunk a gépről, senki sem tájékoztatott minket, hogy mi történt pontosan. A legénység ezt leszámítva nagyszerű munkát végzett, de a repülőtéren káosz volt.”

A Jet2 szóvivője így reagált a történtekre: „A Birminghamből Antalyába tartó LS1239-es járat kedden (augusztus 23-án) elővigyázatossági intézkedésként Thesszaloniki repülőterére szállt le, mert az egyik pilóta rosszul lett. Egy másik pilótát szállítottak Thesszalonikibe, hogy még aznap este átrepülhessen az utasokkal Antalyába.”

„Ezt a lehető leghamarabb közöltük ügyfeleinkkel, és munkatársaink rendkívül keményen dolgoztak, hogy mindenkit kiszolgáljanak. Szeretnénk elnézést kérni mindenkitől, akit érintett ez az előre nem látható késés.”

A légi utaskísérők állítólag tájékoztatták az utasokat később, hogy a pilóta „elájult”, de a Jet2 kompenzációs politikája nem terjed ki az egészségügyi vészhelyzetekre.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után