Kényszerleszállás, miután elájult az egyik pilóta a levegőben egy Londonból induló járaton 1

A British Airways egyik Londonból Athénba tartó járata kényszerleszállást kellett, hogy végrehajtson Zürichben, miután az első tiszt eszméletét vesztette a pilótafülkében.

Kényszerleszállás, miután elájult az egyik pilóta a levegőben egy Londonból induló járaton 3

Az A320-as Airbus másodpilótája rossz közérzetről panaszkodott a három és fél órás repülőútnak nagyjából a felénél – jelentette a MailOnline. A repülőgép kapitánya ekkor úgy döntött, hogy megfordul és visszatér Londonba. Az értesülések szerint a gép a horvátországi Zágráb felett lehetett nagyjából, amikor visszafordult és London felé vette az irányt.

Azonban nem sokkal később azonnali leszállásra kényszerült Svájcban, mivel a másodpilóta állapota gyorsan tovább romlott, és egy ponton eszméletét is vesztette. A járat minden probléma nélkül földet ért a svájci városban, és majdnem hat órával később újra útnak indult célállomása irányába. A gép végül kilenc órával azután ért el Athénba, hogy felszállt a Heathrow repülőtérről.

A British Airways szóvivője nyilatkozatában megnyugtatott mindenkit, hogy a repülőgép és összes utasa a történtek ellenére végig teljes biztonságban volt, és kijelentette: „Ügyfeleink és személyzetünk biztonsága mindig a legmagasabb prioritású számunkra, és gondoskodtunk az utasokról, mielőtt a gép tovább indult volna tegnap este Athénba.”

Az első tiszt állítólag azóta már felépült és kutya baja. A légitársaság azonban egyelőre nem hozta nyilvánosságra a pilóta rosszullétének okát. A British Airways közölte továbbá, hogy az incidens nem köthető a pilótafülkében keletkezett füsthöz vagy „kipárolgáshoz”, amire korábban már volt példa. “Az első tiszt egyszerűen rosszul érezte magát és ennyi.” – mondta a szóvivő.

Görögország azon kevés országok között van jelenleg Európában, amelyek még nem tiltották be az Egyesült Királyságból érkező járatokat az új koronavírustörzs és az új fertőzések számának drasztikus emelkedése okán.        Forrás

Megosztás