A British Airways egyik Londonból Athénba tartó járata kényszerleszállást kellett, hogy végrehajtson Zürichben, miután az első tiszt eszméletét vesztette a pilótafülkében.

Az A320-as Airbus másodpilótája rossz közérzetről panaszkodott a három és fél órás repülőútnak nagyjából a felénél – jelentette a MailOnline. A repülőgép kapitánya ekkor úgy döntött, hogy megfordul és visszatér Londonba. Az értesülések szerint a gép a horvátországi Zágráb felett lehetett nagyjából, amikor visszafordult és London felé vette az irányt.

Azonban nem sokkal később azonnali leszállásra kényszerült Svájcban, mivel a másodpilóta állapota gyorsan tovább romlott, és egy ponton eszméletét is vesztette. A járat minden probléma nélkül földet ért a svájci városban, és majdnem hat órával később újra útnak indult célállomása irányába. A gép végül kilenc órával azután ért el Athénba, hogy felszállt a Heathrow repülőtérről.

A British Airways szóvivője nyilatkozatában megnyugtatott mindenkit, hogy a repülőgép és összes utasa a történtek ellenére végig teljes biztonságban volt, és kijelentette: „Ügyfeleink és személyzetünk biztonsága mindig a legmagasabb prioritású számunkra, és gondoskodtunk az utasokról, mielőtt a gép tovább indult volna tegnap este Athénba.”

Az első tiszt állítólag azóta már felépült és kutya baja. A légitársaság azonban egyelőre nem hozta nyilvánosságra a pilóta rosszullétének okát. A British Airways közölte továbbá, hogy az incidens nem köthető a pilótafülkében keletkezett füsthöz vagy „kipárolgáshoz”, amire korábban már volt példa. “Az első tiszt egyszerűen rosszul érezte magát és ennyi.” – mondta a szóvivő.

Görögország azon kevés országok között van jelenleg Európában, amelyek még nem tiltották be az Egyesült Királyságból érkező járatokat az új koronavírustörzs és az új fertőzések számának drasztikus emelkedése okán.        Forrás