Kétségbeesett utasok ugrálták át tegnap a biztonsági kapukat a London Bridgen. Rengeteg ember rekedt az állomáson.

káosz london bridge

A zsúfoltság részben a nemrégiben elkezdődött nagyszabású felújításoknak köszönhető, de a valószínűsíthetőbb oka a London déli részén, Streatham közelében röviddel délután öt óra előtt bekövetkezett baleset volt. Embert gázolt az egyik vonat, így a többi járat csak jelentős késéssel indulhatott el.

A közlekedési vállalat Twitteren is kiadott egy közleményt, melyben leírta, a baleset miatt változnak a menetidők. Késésekre kellett számítani, továbbá vannak olyan járatok, amelyeket kénytelenek voltak törölni.
Arra kértek mindenkit, ellenőrizzék az új menetrendeket, és nézzenek lehetséges alternatívák után.

B_MeHU-XAAE_gJ4

A közlekedési vállalat a rendőrség segítségét kérte az egyre növekvő tömeg kezeléséhez és irányításához. A közlemény kiadása után a Twitteren, és persze a helyszínen is, egyre több utas fejezte ki nem tetszését a járatok törlése, késése és a szervezetlenség miatt.

A képeken jól látszik, ahogy a káoszból menekülők közül sokan fenn akadtak a biztonsági kapukon, vagy épp az ugrás nem sikerült megfelelően és palacsinta módjára nyúlnak el az aluljáró padlóján.

London-Bridge-station-561703

A közlekedési vállalat szóvivője azt nyilatkozta, hogy nagyon sajnálják, hogy ilyen méretű zavar keletkezett a rendszerben, és azon vannak, hogy mindenki eljuthasson úti céljához.

Egy sor váratlan eseménynek, köztük a halálesettel járó balesetnek tulajdonítják az egy órás késéseket és a járatok törlését.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/transport/london-bridge-commuters-leap-barriers-to-escape-overcrowding-amid-rush-hour-chaos-10083409.html

Jakab Norbert