koronavírus vakcina oltás

Az Oxfordi Egyetem által vezetett Covid-19 vakcina erős immunitást épít ki a vírussal szemben – derült ki egy tanulmányból, amely egyben fellendíti a globális oltás elkészültével kapcsolatos reményeket.

koronavírus vakcina oltás

Amint az oltóanyag előállításában világszinten élen haladó „versenyző” bekerült a végső III. Fázisú klinikai vizsgálatokba, a Bristoli Egyetem kutatói teszteket hajtottak végre annak ellenőrzésére, hogy az rendeltetésszerűen viselkedik-e. Az Astrazenecával partnerségben kifejlesztett oxfordi oltóanyagot úgy készítik, hogy a csimpánzokból kivesznek egy közönséges náthavírust, és annak mintegy 20 százalékát eltávolítják. A tudósoknak ezután van helyük új utasítások hozzáadásával az úgynevezett koronavírus „tüskefehérje” előállításához – amelyet az immunrendszer aztán megtámad.

Ez azt jelenti, hogy lehetetlen, hogy az oltóanyag betegségeket okozzon az emberekben, de a kutatók elmondása szerint különleges laboratóriumi körülmények között mégis előállítható. A bristoli kutatócsapat megállapította, hogy a vakcina sikeresen utasítja az emberi sejteket a genetikai utasítások másolására a tüskefehérje létrehozásához. Miután elkészült a tüskefehérje, az immunrendszer reagál rá, és ez gyakorlatilag felkészíti az immunrendszert, hogy később adott esetben majd azonosítsa a valódi fertőzést – magyarázták.

Dr. David Matthews, a kutatást vezető Bristol Celluláris és Molekuláris Orvostudományi Karából (CMM) azt mondta: „Eddig a technológia nem volt képes ilyen egyértelmű válaszokat adni, de ma már tudjuk, hogy az oltás pont úgy működik, ahogyan elképzeltük, és ez szuper hír a betegség elleni küzdelemben.”

Az Oxfordi Egyetem vakcinakísérletét vezető Sarah Gilbert köszönetet mondott a tanulmányért, ami segít megmagyarázni a vakcina hatékonyságát. Az eredményeket azzal egy időben hozták nyilvánosságra, hogy a kormány tudományos főtanácsadója arra figyelmeztetett, hogy a Covid-19 elleni vakcina széles körű bevezetésére valószínűleg nem kerül sor jövő tavaszig.

A Downing Streeten tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján nyilatkozva elmondta, hogy még korai spekulálni arról, hogy mennyire lesz hatékony a vakcina, de kijelentette, hogy a cél az lenne vele, hogy végre be lehessen szüntetni az olyan intézkedéseket, mint a maszk viselés vagy a távolságtartás.

A hét elején Sir Patrick Vallance azt mondta, hogy csak egyetlen olyan betegséget  volt, a himlő, amit valaha sikerült teljesen felszámolni. Bizonyítékokat szolgáltatva a nemzetbiztonsági stratégia vegyes bizottságának azt mondta, hogy a jövőben (a vakcina segítségével) a Covid-19 kezelése inkább a sima szezonális influenzáéhoz válik majd hasonlóvá.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után