külföldi bevándorlók

A külföldi bevándorlóknak már nem kell majd 35 800 font minimum éves fizetést kapniuk az Egyesült Királyságban való letelepedéshez – erősítette meg a brit Belügyminisztérium.

külföldi bevándorlók

A miniszterek szép csöndben módosították a szabályt, így a küszöbérték 25 600 fontra csökken. A nem szakképzett bevándorlók pedig, akiknek 20 480 fontot meghalad az éves fizetésük, de a felállított pontrendszer szerint nem rendelkeznek elegendő ponttal ahhoz, hogy képesek legyenek munkát vállalni az Egyesült Királyságban, ha az adott szektorban munkaerőhiány van, szintén jogosultak lesznek hat év után letelepedni és állampolgárokká válni.

A szabálymódosítást Boris Johnson pontozásos bevándorlási rendszerében csütörtökön tette közzé a kormány és jelen állás szerint December 1-jén lép majd hatályba.

A módosítást észlelő szakértők szerint a konzervatívok régi célját illetően, vagyis, hogy az éves nettó migráció néhány tízezerre csökkenjen a több százezerről, ez volt a kegyelemdöfés. A kormány eme húzását a Migration Watch UK – amely a szigorúbb bevándorlás ellenőrzésért kampányol – elítélte, és arra figyelmeztetett, hogy ez még több embert vonz majd az Egyesült Királyságba.

„Ez rendkívül felháborító. Ez tovább gyengíti a bevándorlás ellenőrzését, és akár még magasabbra is lökheti a nettó migráció értékét az eddigi rekord adatokénál, nem is beszélve arról, hogy csökkenti a munkaadók motivációját is a brit nemzetiségű munkavállalók képzésére és alkalmazására.” – írták twitteren.

A 35 800 font fizetési küszöböt még Theresa May vezette be 2011-ben, amikor belügyminiszter volt. Ez a mostani csökkentés közel 30% a korábbi küszöbértékhez képest. A brit kormány ezzel tulajdonképpen indirekt módon beismeri, hogy az alacsonyabb jövedelmű külföldről érkező munkavállalók, akiknek a számát oly határozottan állítják, hogy le kellene csökkenteni, valójában mennyire nagyon fontosak a brit gazdaság olajozott működéséhez.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után