Ismét változtat legutóbbi bejelentésén a Ryanair, alig pár héttel az előző, sokakat felháborító módosítás után 1

A Ryanair légitársaság ismét változtatott a poggyász szabályzatán, alig két héttel azt követően, hogy bejelentették, hogy mostantól az utasok csak egy kisebb méretű kézipoggyászt vihetnek fel a gépre ingyen. Ezen mindenki felháborodott, és most úgy tűnik a cég ismét változtat a szabályokon.

Ismét változtat legutóbbi bejelentésén a Ryanair, alig pár héttel az előző, sokakat felháborító módosítás után 3

Európa legnagyobb fapados légitársasága néhány hete azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy idén november 1-től az ingyenes kézipoggyász egy kisebb és egy nagyobb csomag helyett csak egy kisebbre korlátozódik. Természetesen, ha valaki kifizeti az elsőbbségi beszállás díját, akkor felvihet kettőt.

Eredetileg a Ryanair bejelentése szerint mindenkinek, aki az előbb említett dátum után utazott volna, még ha a bejelentés előtt is foglalta a jegyét, pótdíjat kellene fizetnie, ha egy második csomagot is fel akarna vinni a gépre magával. Vagy kifizetik az elsőbbségi beszállás díját, vagy becsekkolnak egy 10kg-os feladott csomagot. Az előző módosítás részletei itt olvashatók….

Azonban…

Úgy tűnik a Ryanair ismét csavart egyet a sztorin, és csodával határos módon részben meggondolták magukat, ugyanis bejelentették, hogy azok, akik augusztus 31 előtt foglaltak, és a járatuk november 1 után indul, ingyenesen kapnak egy 10kg-os feladott poggyászt a jegyükhöz.

Így hát több, mint kétmillió utas kapott email értesítést váratlanul, miszerint egy kis méretű feladott csomag lett hozzáadva repjegyükhöz. Sőt, akik megvették az elsőbbségi beszállást augusztus 31 (vagyis a bejelentés) előtt, azok pedig visszakapják az arra befizetett €8-jukat. Emellett persze ugyanúgy jogosultak lesznek az elsőbbségi beszállásra azon a járaton.

Sajnos a legutóbbi módosítás maga nem kerül visszavonásra, ugyanakkor a légitársaság váltig állítja, hogy a módosítás célja nem nyerészkedés, hanem poggyászokkal való bénázások miatti gyakori késések redukálása. Hogy ez kinek mennyire hihető, azt mindenkinek a saját fantáziájára bízzuk.

November 1-től:

Az utasok csak egy kisebb csomagot vihetnek majd fel ingyen a járatokra, aminek mérete nem haladhatja meg a 40cm x 20cm x 25cm-t. A második csomagért pedig £6-ot fizethetünk majd, de akkor elsőbbségi beszállást is kapunk, Vagy pedig nem visszük fel magunkkal az utastérbe, és £8-ért hozzáadunk egy 10kg-os feladott csomagot a jegyhez.

A légitársaság azt állítja, hogy az utasok mindössze 40 százalékát érinti majd az új módosítás, hiszen 30 százalékuk jelenleg is elsőbbségi beszállást vásárol, és 30 százalékkal utazik egy táskával, tehát az utasok ezen 60 százaléka számára nem lesz hatással.

Összehasonlításképp a Ryanair legnagyobb versenytársa, az easyJet, jelenleg egy darab kézipoggyászt engedélyez, amin nincs súlykorlát és az űrtartalma maximum 63 liter lehet. A British Airways Európában a leginkább nagyvonalú ami a kézipoggyászokat illeti, ott ugyanis két csomagot vihetünk fel a gépre amik összesen elérhetik a 46kg-ot is.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás