A “Gyere haza fiatal” program a külföldön élő magyar állampolgárokat kívánja megszólítani. Legfőbb célja, hogy kivándorolt honfitársaink számára lehetőséget kínáljon arra, hogy Magyarországon színvonalas munkát vállalhassanak, egzisztenciát teremthessenek. A külföldi munkavállalás, nyelvtanulás, tapasztalatszerzés, idegen munkakultúra megismerése rendkívül hasznos és előnyös. Segítséget kívánunk nyújtani ahhoz, hogy ezt a tudást itthon tudjátok kamatoztatni. A program megvalósítói partnercégeivel egyetemben elkötelezett hívei a pilot programnak, mert megéri a szülőföldön tanulni, munkát vállalni, családot alapítani és otthont teremteni.

gyere-haza-fiatal-program-slider

„Köszönöm a segítségeteket. Az év elején még nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan lehetőségem lesz hazatérni, egy kiváló multinál elhelyezkedni, a számomra legmegfelelőbb munkát végezni, a megszerzett angol nyelvtudásomat is kamatoztatva.”

„Teljes körű tájékoztatást kaptam a hazatérési lehetőségekről, a TAJ kártyával kapcsolatos ügyintézésről és adózásról is, lépésről lépésre elmagyaráztak mindent, amiért nagyon hálás vagyok. A párom hamarosan elkezdi a vállalkozói e-learning képzést, szeretnénk karácsony után hazaköltözni.”

„A program munkatársai felkészültek, rugalmasak és segítőkészek. Mielőtt rátaláltam a programra, bizonytalan voltam abban, hogy hazatérjek-e, nagyon erős honvágyam volt, de sok kételyem is. A program megadta azt a kezdőlökést, amire szükségem volt a jó döntéshez.”

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok hazatérését, hazai foglalkoztatását elősegíteni hivatott programot indított 2015-ben.

A programban az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe a hazatérni kívánó, programhoz csatlakozott magyar állampolgárok:

 • hazai foglalkoztatási lehetőségek bemutatása
 • végzettségének, szakképzettségének, érdeklődési körének, szakmai tapasztalatának megfelelő állásajánlatok feltérképezése és kínálása
 • kapcsolattartás, közvetítés együttműködő partnereinkhez
 • lakhatási, mobilitási, munkahelykeresési támogatások
 • vállalkozói alapismeretek e-learning képzés, szakértői tanácsadás vállalkozni vágyóknak
 • segítségnyújtás vállalkozás indításához
 • igény esetén segítségnyújtás önéletrajz megírásában
 • személyes találkozó lehetősége
 • folyamatos kapcsolattartás a program munkatársaival
 • friss hírek 

A program célcsoportja

Olyan felsőfokú végzettséggel, vagy piacképes/speciális szakmával rendelkező kivándorolt fiatalok számára szeretnének itthon az egzisztencia teremtésében, hosszú távú berendezkedésben, karrierlehetőség biztosításában segítő kezet nyújtani, akik kamatoztatni tudják a külföldön szerzett tapasztalataikat, a felsőfokú oktatásban szerzett tudásukat, illetve gyakorlati nyelvtudásukat.

Együttműködő partnerek

A program együttműködő partneri olyan, országosan ismert és elismert munkáltatók, akik fontosnak tartják, hogy a képzett munkaerő a magyar nemzetgazdaság keretein belül hasznosuljon, karrierlehetőséget kínálva a hazatérő fiataloknak. Jelenleg 118 együttműködő partner több, mint 1100 állásajánlata érhető el a program keretein belül.

gyere-haza-fiatal-cikk

Elérhetőség, csatlakozás a programhoz:

Ha szeretnél segítséget kapni a hazatérésben, vagy felkeltette a program az érdeklődésedet, az alábbi lépéseket kell megtenned:

 1. Az együttműködő partnerek állásajánlatainak megtekintéséhez regisztrálj az oldalon
 2. Ha jelentkeznél egy állásajánlatra, vagy igénybe vennéd a program szolgáltatásait és támogatásait, egy digitális űrlap kitöltésével csatlakozhatsz a programhoz
 3. A program munkatársai ezt követően felveszik veled telefonon vagy skypeon a kapcsolatot, hogy jobban megismerjenek és segítsenek
 4. Ezt követően feltérképezésre kerülnek a számodra legrelevánsabb állásajánlatok, kiközvetítésre kerülsz a partnercégekhez
 5. Az állásinterjún való részvétel érdekében felmerült repülőjegy költségeid megtérülnek a Munkahely-keresési támogatás keretében. Ha hazatértél, igénybe veheted a Lakhatási és Mobilitási támogatásokat
 6. Ha szeretnél személyes tájékoztatást kapni, írj egy e-mailt az alábbi címre és összehozzuk a találkozót

Weboldal: www.gyerehazafiatal.hu Email cím: [email protected]

Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoportjához, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]