Rengeteg felhasználó frissítheti operációs rendszerét, számítógépén vagy telefonján az ez évben véglegesített, ingyen elérhető Windows 10-re.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Microsoft cég ez évben véglegesíti legújabb 10-es szériájú Windowsát, amelyet egy éven át ingyen tölthet le bárki, aki a frissítés előtt Windows 7-es vagy Windows 8-as operációs rendszert használt.

Azok, akiknek jelen pillanatban Windows Vista vagy a korábbi Windows XP fut a gépükön, azok most kimaradnak ebből a kiváltságos helyzetből.

A Windows operációs rendszerrel rendelkező telefonok java részén már a 8.1-es operációs rendszer dolgozik, így számukra is teljesen ingyenesen lesz elérhető az új rendszer.

microsost-windows10-desktop

A Gemius közzé tett egy friss statisztikát, mely szerint Magyarországon a Vistát futtató felhasználók száma elenyésző. Náluk többen a kisebb gépigényű XP-t favorizálják, de a Windows rendszereit használók közül nagy arányban a 7-es illetve a 8-as szériát használók vannak túlnyomó többségben.
Így valószínűleg nálunk gomba módjára fog terjedni – legalábbis első évben biztosan – a Windows 10 operációs rendszer.

Terry Myerson a Microsoft rendszer felelőse jelentette ki, hogy 1,7 millió ember már kipróbálhatta a Windows 10 béta verzióját. A teszt során nem kevesebb, mint 800 ezer visszajelzést kapott a cég az operációs rendszerrel kapcsolatban mintegy 200 ezer témában.

Te milyen operációs rendszert használsz?

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bumm.sk/turmix/2015/01/22/szinte-biztos-hogy-on-is-ingyen-toltheti-majd-le-a-windows-10-et

Jakab Norbert