David Cameron brit miniszterelnök szeretne felkészülni egy esetleges terrortámadásra, nem szeretné, ha épp olyan váratlanul érné Nagy-Britanniát a támadás, mint ahogy azt Franciaországgal tette.

counterterror

A védelemben nem kisebb erő, mint a hadsereg elit alakulata fog segédkezni, akik az utcákon járőrözve próbálják őrizni a rendet.

A teljes készültség érdekében az elit alakulat a rendőrséggel karöltve különleges kiképzésen vesz részt, melynek részeként modellezik a január 7-i fegyveres terrortámadást is.

A horrorisztikus párizsi esemény alkalmával két fegyveres terrorista 10 újságírót hidegvérrel, valósággal lemészárolt.
Az Al-Kaida terror szervezet embereinél a szatirikus Charlie Hebdo francia hetilap szerkesztői húzták ki a gyufát, akik több neves politikus és más ismert személyiség mellett vicces karikatúrával ábrázolták Mohamed prófétát is.

ffn_paris_hostage_2_kb_150109_22x15_1600

Ezután 2 nappal egy, a terroristákkal megegyező életszemléletet valló férfi ejtett túszul közel 20 embert egy élelmiszerboltban. A gyanútlan vásárlók közül megölt négy embert, a többieket a kommandósok szabadították ki. A támadó életét vesztette a túszszabadítás során.

A két támadás alkalmával 10 újságíró, 4 zsidó származású ember és három rendőr veszítette életét.

Hasonló tragédia elkerülésére szeretne felkészülni David Cameron, brit kormányfő is, hiszen egy Al-Kaida videó üzenet szerint az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia után, Franciaország csak a harmadik volt a listájukon.

SNN1512_01_1230506a
2005-ös londoni terrortámadás

Még a 2012-es nyári olimpia után megkezdte a felkészülését 2000 elit alakulathoz tartozó katona, és a rendőrség terrorellenes szakasza.

A különleges egység egy része rendőri egyenruhában, rendőri segítséggel keresi fel a brit titkosszolgálat által megjelölt gyanús személyeket tartózkodási helyükön, míg az egység nagyobb része civil öltözetben járőrözik majd.

A partok és a fontosabb hajók teljes felügyelésére is fokozott figyelmet szentelnek a közel a jövőben az elitalakulat emberei. Körülbelül 120 kommandós áll készenlétben, felkészülten arra, ha az iszlám fundamentalisták egy tankhajót, vagy bármely nagyobb hajót a brit partok közelében szeretnének saját irányításuk alá vonni.

A kikötőket és fontosabb egységeket is folyamatosan őrzik emberekkel és a modern technika vívmányaival egyaránt.

A brit titkosszolgálat feje, Andrew Parker szerint az Al-Kaida befolyása hatalmas.  Úgy véli, az évente több száz haza, majd Angliába visszautazó arabot Szíriában képzik ki, hogy később a terrorista vezérek parancsaira tegyenek kísérletet terrorcselekményre, legfőképp a forgalmas, turisták által látogatott, vagy stratégiai szempontból mérvadó helyeken.

120430063805-london-bombing-2005-story-top

Parker szerint Nagy-Britannia, és a Nyugat is veszélyben van. Soha nem tudni, mikor kap valaki parancsot egy újabb merényletre. 

Theresa May belügyminiszter arról számolt be, hogy nem csak a katonákat és a rendőröket, de a mentősöket és tűzoltókat is felkészítik egy esetleges terrortámadásra. Mindkét szerv emberei golyóálló mellényeket kaptak és kiképzést arra, hogyan lássák el munkájukat egy dzsihadista támadás közepette.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.angolosan.hu/angollondonilevel/halalkultusz-iszlam-dzsidhad-terror-fanatizmus-133167.html

Jakab Norbert