Nagy-Britannia szerte évek óta nem volt olyan hideg, mint csütörtök este, ugyanis az ország egyes pontjain -15C-nál is alacsonyabbra esett a hőmérséklet. A nagy hideg egy újabb kiadós havazással is párosult és most Anglia nagy része mellett a főváros is fehérbe öltözött.

Egy hidegfront halad keresztül a térség felett, ami jelentős hőmérséklet csökkenést és igen sok havat is hozott a szigetország területére.

Az időjósok arra figyelmeztettek mindenkit, hogy az utak nagyon csúszósak, ezért vezessen mindenki óvatosan, ugyanis elképesztően sok helyen fagyott országszerte az éjszaka folyamán.

Sokan voltak olyanok is , akik elakadtak a nagy hóban és az autójukban rekedtek csütörtök éjszakára. Több, mint 100 ember pedig a Jamaica Inn pubban éjszakázott Bodmin Moorban, Cornwall területén, miután az A30-as úton akkora hó esett, hogy nem tudtak hazamenni.

A Heathrow és a Bristol repterek is jelezték már korábban, hogy a londoni nagy hóesés miatt számos járat esetén lehet majd késésekkel számolni, és nem kizárt, hogy lesz jó pár olyan járat is amit törölni kényszerülnek az időjárás miatt.

A nagy hó azonban remélhetőleg nem okoz mindenkinek fejfájást, és sokan használják ki a lehetőséget egy jó sétára, hógolyózásra, vagy hóember építésre.

Akik pedig inkább a lakás melegéből szeretnék megtekinteni, hogy mekkora hó is esett, azoknak itt egy pár kép Nagy-Britannia különböző pontjairól.

Bristol

Lake District

London

Cornwall

  Forrás