Szombat délután a Nagy-Britanniában élő magyarság is utcára vonult a választások eredménye miatt. London belvárosában gyűltek össze az emberek a Trafalgar Square-től nem messze. 

Összesen nem kevesebb, mint 400, többségében londoni magyar gyűlt össze a Downing Streettel szemben a Richmond Terrace nevű helyen, a 16:30-tól kezdődő békés megmozduláson.

Az eseményen többek közt momentumos és jobbikos felszólaló is beszélt.

Az elhangzott beszédben többek közt arról is beszélt a szónok, hogy Orbán Viktor jó 15 évvel ezelőtt ugyanazt monda, mint amit ma az ellene tüntetők harsognak.

Az arra járó turisták, és más nemzetiségű városlakók sokan megálltak kérdezősködni, hogy “mi is folyik itt éppen”… Meglepően sok brit, és más külföldi is egész jól tájékozott volt a magyarországi választásokkal kapcsolatban.

Többen hoztak magukkal zászlót, transzparenseket és kreatív molinókat, táblákat, ötletes és vicces, vagy épp komolyabb mondanivalójú feliratokkal.

A brit fővárosban tartott tüntetés pont egyszerre zajlott a budapesti felvonulással, és több más nyugati városban – többek közt Berlinben – szervezett hasonló demonstrációval. Magyarországon a fővárosban és a nagyobb városokban százezrek vonultak az utcákra.

A közösségi oldalakon, és a facebook csoportokban, sok otthoni magyar fejezte ki tiszteletét és köszönetét, a külföldi magyarok megmozdulásának kapcsán.

Igen vegyes társaság gyűlt össze, sok volt a fiatal, de többen jöttek családostól, vagy baráti társasággal.

A meghirdetett Facebook eseménybe további képek és videók is fel lettek töltve, amiket bárki megtekinthet, akit érdekel.

Itt csatlakozhatsz az anglia magyarságot egyesítő nagyon gyorsan növekvő Facebook csoportunkhoz.

Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra