Végre megérkezik jó idő a héten Angliába: 25C is lesz Londonban és környékén 1

A sok esős, havas rossz idő után, ami márciusban majd egy hónappal meghosszabbította a telet, végre örülhet mindenki, ugyanis a héten megérkezik az első nagyobb meleg, és a hét nagy részében ki is tart.

Végre megérkezik jó idő a héten Angliába: 25C is lesz Londonban és környékén 3

A hőmérséklet jellemzően országszerte napról napra emelkedni fog a hét első felében, és az előrejelzések szerint csütörtök lesz majd a legmelegebb nap a héten, helyenként igazi nyári idővel.

A mini meleghullám már hétfőtől kezdve érezteti a hatását és az ország déli felén 14-16C-ot is mérhetünk majd, míg északabbra 11-13C-ig emelkedik a hőmérséklet. Londonban az eddiginél sokkal kellemesebb 15C várható napközben.

Végre megérkezik jó idő a héten Angliába: 25C is lesz Londonban és környékén 4

Ezt követően kedden és szerdán tovább melegszik az idő, és az ország déli felén a hőmérő higanyszála 18-20C-ig fog felkúszni Anglia déli felén, míg északabbra és Skóciában 13-16C lesz. A hőmérséklet éjszakára se nagyon esik majd 11-12C alá.

A legjobb idő a brit meteorológiai intézet szerint azonban csütörtökön fog beköszönteni. Igazi nyárias meleg lesz, így április közepén, úgyhogy a előkerülhetnek a pólók rövidnadrágok és miniszoknyák. Londonban 23-25C-ig emelkedik majd a hőmérséklet, míg Dél-Anglia többi részén 19-22C lesz. Csütörtökön napközben még Skóciában is igen jó idő várható. Edinburgh környékén például 17-18C-ot mondanak arra a napra.

Végre megérkezik jó idő a héten Angliába: 25C is lesz Londonban és környékén 5

A Met Office előrejelzései szerint a hét második felében lesz, hogy 10C-kal is melegebb lesz az ország egyes részein, mint az év azon napján átlagosan az elmúlt évtizedek során. Ez egyben azt is jelenti, hogy végre búcsút inthetünk a téli hidegeknek, és a fagyos szeleknek.

A hét végére picit visszább esik a hőmérséklet, de várhatóan 20C körül marad az ország déli felén, így minden bizonnyal rengetegen mozdulnak majd ki a négy fal közül, és a parkok is megtelnek emberekkel.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás