Ilyen volt a londoni magyar március 15-i esemény képekben 1

Március 15-én több százan látták az angolul szavaló Petőfi Sándort London belvárosában a Londoni Magyar Kulturális Központ által szervezett köztéri eseményen.

Ilyen volt a londoni magyar március 15-i esemény képekben 3

Meglepetés várta a március 15-én munkába igyekvőket Londonban: a belvárosi csomópontokon sétálva az 1848-as forradalom közepébe csöppentek. Az utcák a Folktone Banda verbunkos dallamaitól zengtek, míg a gyalogosok tekintete a Csillagszeműek Anglia Néptáncműhely gyerektáncosaira szegeződött.

Ilyen volt a londoni magyar március 15-i esemény képekben 4

Városszerte több százan követték az 1848-as eseményeket felidéző flashmobot, amelyben a Petőfi Sándort alakító brit színész, Alec Bennie a város nevezetes pontjain szavalta el angol fordításban a Nemzeti dalt. Petőfit korhű ruhákba öltözött, zászlólengető csapat kísérte a Marble Archtól az Oxford Circuson keresztül a British Museumig, útközben pedig Pilvax híján egy Starbucks kávéházba is betértek.

Ilyen volt a londoni magyar március 15-i esemény képekben 5

Az esemény tetőpontján a forradalmi ifjak a British Museum lépcsőjéhez vonultak, ahol a Nemzeti dal mellett a 12 pontot is elszavalták a britekből és londoni magyarokból álló utcai tömegnek. A nagy feltűnést keltő műsorokat a Londoni Magyar Kulturális Központ Facebook-oldalán élő közvetítésben több tízezer felhasználó kísérte figyelemmel.

Ilyen volt a londoni magyar március 15-i esemény képekben 6

Az időjárás nem igazán kedvezett a műsornak, de a csapat lelkesedésén ez mit sem változtatott.

Ilyen volt a londoni magyar március 15-i esemény képekben 7

A magyar kultúrát britek körében népszerűsítő Londoni Magyar Kulturális Központ forradalmi megemlékezéssorozata március 19-én, hétfőn zárul a forradalom korát felidéző zenés irodalmi esttel.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  (Fotók: Kelemen Lehel)

Megosztás