Ilyen csúnya, gennyedző sebet okoz Nagy-Britannia legmérgesebb pókjának a csípése 1

Egy kétgyermekes anyuka arra buzdította az embereket, hogy vizsgáltassák ki a pókcsípéseiket, miután egy apró csípés miatt csúnya fertőzéssel kórházba került.

Ilyen csúnya, gennyedző sebet okoz Nagy-Britannia legmérgesebb pókjának a csípése 3

Órákkal a feltételezett hamis özvegy csípés után a 29 éves Delyth Hughes hányingert és szédülést kezdett el érezni, miközben a bal lába egyre jobban elkezdett zsibbadni, majd fokozatosan egyre kevésbe kezdte a lábát érezni.

Azt mesélte a nő, hogy először olyan volt, mint ha ezer tűvel szurkálnák aztán elkezdett vörös véraláfutásos lenni a környéke, és ezzel együtt egyre duzzadtabbá vált. Miután a seb kezdett megtelni gennyel, barátai és családja rávették, hogy azonnal nézesse meg egy orvossal.

Ilyen csúnya, gennyedző sebet okoz Nagy-Britannia legmérgesebb pókjának a csípése 4

„Nagyon örülök, hogy végül rávettek, még időben, hogy menjek el megnézetni, különben lehet, hogy  egészen máshogy alakul ez a story számomra. Főleg ha hagyom hogy a méreg az egész testemben szétterjedjen.” – mondta Delyth, aki Denbigshire területéről származik.

Azt gondolja, akkor harapta meg a pók, amikor apja mellett ült a traktorban a családi farmon, Caerwysben, Flintshire-ben. Delyth azt mesélte, hogy  emlékszik arra az érzésre, hogy valami mászik a lábán, de nem látta a tettest, és nem érezte amikor a pók megcsípte. Csak aznap este órákkal később vette észre, hogy megharapták.

Ilyen csúnya, gennyedző sebet okoz Nagy-Britannia legmérgesebb pókjának a csípése 5

„A lábam egyre jobban kezdett fájni, nagyon lüktetett és elkezdett hányingerem lenni. Borzasztó fejfájás is kezdett gyötörni, és néha elképesztő szédülés tört rám.” – mesélte a 29 éves anyuka.

Megnézte a csípés helyét és két apró lyukat talált a bőrén egymás mellett. A környéke tiszta véraláfutásos volt, ami a következő egy-két napban egyre sötétebb színű lett és egyre jobban fel is dagadt. A barátai tanácsára elkezdte a lábát folyamatosan hideg vízzel locsolgatni, hogy enyhítsen a fájdalmain, de már ez sem segített.

Öt nappal a harapás után elment vele a Holywell Community Hospitalban. Ott antibiotikum-tablettát írtak fel neki, és a sebét kiszúrták és kiszívták belőle a gennyet.

„A személyzet azt mondta, szerencsém volt, hogy még időben bejöttem, mivel a méreg még a véremben volt.”- mesélte Delyth.

„A kórházi személyzet azt mondta, hogy láttak néhány embert a közelmúltban ugyanazokkal a tünetekkel. Azt mondták, hogy ezek mindegyiket nagy valószínűséggel pókcsípés okozta – méghozzá egy hamis özvegytől” – mondta.

A hamis özvegy pókok az Egyesült Királyság legmérgezőbb pókjai. Csúnya sebet tud okozni a csípésük, de  azért nem sokkal rosszabbak, mint a darázscsípés. Úgy tűnik azonban, hogy néhány embernél a harapás után a seb jobban elfertőződik, és a gyógyulás eltarthat egy ideig.

A szakértők szerint a tünetek közé tartozik a fájdalom, duzzanat, hányinger, remegés és megváltozott vérnyomás is. Delyth esetében 12 hétbe telt , mire a véraláfutások elhalványultak, és a duzzanat felszívódott.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után