Így tanulhatsz Európa legjobb egyetemein ingyen, otthonról 1

Egy új, online platform segítségével saját otthonunkból sem kell kimozdulnunk ahhoz, hogy Európa neves egyetemeinek legjobb előadóitól válogathassunk a legizgalmasabb kurzusok előadásai közt.

bildschirmfoto_2014-09-05_um_17.01.41-1024x760

Az Iversity egy olyan, online tanulást segítő platform, amely az egyetemek számára lehetővé teszi számtalan különböző kurzus megosztását a hallgatókkal a világon bárhol. A diákoknak ezáltal lehetőségük nyílik neves egyetemek okleveleinek megszerzésére teljesen függetlenül a tartózkodási helyüktől. Az Iversity 2013. októberében indult, és már az induláskor csaknem százezren iratkoztak fel az online kurzusokra.

A vállalat számos oktatóval, felsőoktatási intézménnyel, és tudás alapú vállalattal dolgozik együtt annak érdekében, hogy az online előadások megnyerőek, interaktívak és szórakoztatóak legyenek. A diákok számára így lehetővé válik, hogy a legapróbb részletig személyre szabhassák egyetemi tanulmányaikat.

Az oldal legfőképp angolul kínál ingyenes, online képzéseket, de a németnyelven tanulni szándékozók is 20 kurzus közül válogathatnak.

A kurzusok között jelenleg megtalálható a politikai pszichológiától, a nyilvános szereplésen és matematikán át, a kritikus gondolkodásig szinte bármi. A kurzusok mögött pedig olyan európai egyetemek állnak, mint a Maastricht School of Management, az Accademia di Belle Arti di Firenze, a University of Buckingham vagy a Universität Hamburg.

Az online kurzusok egy része nem igényel semmilyen előzetes ismeretet, csak egy számítógép és internetkapcsolat kell hozzájuk, de a magasabb szintű kurzusokat csak akkor érdemes felvenni, ha már valamennyire ismeri az illető a témát. A képzések kreditekért is elvégezhetőek, de ezért 100-150 eurót kell fizetni.

A tanulás az Iversity felületén történik, majd a feliratkozást követően megnézhetők lesznek a tananyaghoz kapcsolódó videók, előadások, megoldhatjuk a kiadott írásbeli feladatokat, és beszélgethetünk a többi hallgatóval. Kifejezetten idegen nyelvi kurzusok jelenleg nincsenek, mégis jó lehetőség ez a nyelvgyakorlásra. Az órák körülbelül heti 2-5 órát vesznek igénybe, egy tanfolyam általában 5-8 hétig tart, de van 13 hetes is.

Természetesen vannak más, hasonló módon működő online platformok is, amiket érdemes megemlíteni:

A szigetország magyar lakosságának többsége jellemzően három problémával küzd:

  • nincs ideje
  • nincs elég felhalmozott tartaléka
  • nem azt a munkát végzi, amit szeretne (többek közt az első kettő következménye)

Az online kurzusok hasznosak lehetnek minden Nagy-Britanniában élő magyarnak, korosztálytól függetlenül, ugyanis munka mellet végezhetőek, saját időbeosztás szerint. Maguk a kurzusok nem kerülnek pénzbe, tehát a tudás ingyen elsajátítható, a vizsgákra való felkészülésre pedig annyi időnk van, amennyit mi szeretnénk. Végül pedig mi választhatjuk ki, hogy milyen új szaktudást szeretnénk elsajátítani.

Azok számára, akik elég eltökéltek, ez egy rendkívül jó lehetőség arra, hogy legyőzve eddigi korlátaikat, egy új fejezetet nyissanak a kinti életükben, ráadásul olyan dolgok tanulásával, ami számukra a legkedvesebb.

Ha máskor is szeretnél friss angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: https://iversity.org/en/pages/about

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után