Egyre kevesebb energiát fogyasztunk Nagy-Britanniában 1

A Nagy-Britanniában élő emberek egyre kevesebb energiát fogyasztanak annak ellenére, hogy a gazdaság növekszik, derült ki az új adatokból. A jólét növekedése jellemzően az energiafogyasztás emelkedésével jár együtt, de úgy tűnik, hogy ez a tendencia a technológiának és a törvénymódosításoknak köszönhetően megdőlt.

Wind-farm-and-energy-bill-522800

 

A kormány által elkészített elemzés szerint az emberek átlagosan 10%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint 5 évvel ezelőtt. Mindez a nagy képátlójú TVk, számítógépek, okostelefonok és tabletek elterjedésének ellenére történik. Egy új típusú hűtőszekrény, ami fagyasztót is tartalmaz, átlag 73%-kal fogyaszt kevesebbet 20 évvel korábbi elődjénél. Ez nagyságrendileg 100 fonttal csökkenti egy háztartás éves áramszámláját. A jelenlegi izzók 29%-kal fogyasztanak kevesebb áramot 2008-hoz képest, a LED technológiát használó világítótestek pedig amellett, hogy javítják a beltéri fényviszonyok minőségét, tovább csökkentik az áramfogyasztást.

A technológia fejlődésével párhuzamosan bevezetetésre kerültek új törvények és jogszabályok, ami a biztonságot és a klímaváltozáshoz történő idomulást tartják szem előtt. A UK Committee on Climate Change jelentése szerint a villanyszámlák 2004 óta átlagosan 165 fonttal lennének magasabbak, ha az energiatakarékosság irányába nem történtek volna lépések.

energy

Energiafogyasztás csökkenésének főbb okai:

  • A fűtésre és vízmelegítésre használt gázfogyasztás 25%-kal csökkent 2004 óta. Ez a bojlerek hatékonyságának és a csövek szigetelésének javulását jelzi.
  • A recesszió ideje alatt az emberek elkezdtek jobban takarékoskodni a fűtéssel, és a nem használt szobákban kikapcsolni a radiátorokat és egyéb fűtőtesteket.
  • A tető vagy a falak szigetelésével ellátott otthonok száma az utóbbi 10 évben 39%-ról 67%-ra emelkedett.

Mindezeknek köszönhetően Nagy-Britanniában az energiafelhasználás alacsonyabb szinten van, mint 1970-ben, annak ellenére, hogy a gazdaság időközben duplájára nőtt.

Kriegers-Flak968

A digest of UK energy statistics (Dukes) felmérése szerint a 2013-as teljes energiafogyasztás 2013-ban a legalacsonyabb szinten volt 1985 óta (203.2 millió tonna olajéval egyenértékű). A felhasznált energia mértéke a jólét változásához viszonyítva az elmúlt 40 év során 70%-ot csökkent az ipari és 55%-ot a szolgáltató szektorban.

A kormánynak a klímaváltozással vívott harcban tovább kell növelnie a tiszta energia arányát. Ahhoz, hogy ennek a villanyszámlákra gyakorolt hatását csökkentse az állam, a hatékonyság további javítására lesz szükség.

Ha máskor is szeretnél friss angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-30518649

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után