Az angliai Crawley-ban lakó Erikáék családja egy magyar asszonytól bérelt szobát, de február közepén hazaugrottak Magyarországra egy pár napra, és távollétük alatt kérdés nélkül kiköltöztették őket otthonukból, amiért rendesen fizettek odáig.

9S3A0841
A kép illusztráció

A facebookon keresztül kaptak értesítést arról, hogy egyik napról a másikra, már nem mehetnek haza és a cuccaikat már ki is pakolták az albérletből. Szerencséjükre, akadt egy jótevő, aki segített hivatalos rendőrségi ügyet csinálni a dologból és szállást keríteni.

„A főbérlő egyszerűen közölte, hogy nem mehetünk oda vissza lakni, és hogy a cuccainkat már el is vitték a lakásból. Elküldte a címet, hogy hol vehetjük át őket.” – mesélte Erika.

A szobát Erika, párja és 9 éves gyermekük havi 500 fontért bérelte. További 100 fontot fizettek a főbérlőnek, hogy a gyermeket minden nap elvigye és elhozza az iskolából. Ráadásul Erika várandós is volt második gyermekükkel.

Elmondásuk szerint a főbérlő kezdetben nagyon rendes volt velük. Később azonban megromlott a viszony, feltehetően azért, mert a főbérlő párja gyanúsan kedves és figyelmes volt Erikával, ami féltékenységhez vezetett.

A nőnek, akitől a szobát bérelték szintén van fia, és Erika elmondása szerint egyedülálló anyukaként sikerült önkormányzati lakáshoz jutnia. Egy ilyen ingatlanban azonban tilos szobát bérbe adni, az önkormányzat írásos beleegyezése nélkül.

A családnak a szabadság leteltével muszáj volt visszamennie Angliába, ugyanis várta őket a munka, a gyereket pedig az iskola. Erika facebook csoportokban kért segítséget, így talált rájuk Kovács Ildikó.

Ildikó teljesen kiakadt azon, hogy a magyar főbérlő 600 fontot kért havonta egy honfitársától, abban a council lakásban, amiért ő maga valószínűleg jóval kevesebbet fizetett. Ráadásul egy olyan nő tesz ilyet, akinek magának is van gyermeke.

Ildikónak volt tapasztalata ilyen téren, ezért egyből felhívta a Crawley önkormányzatot, és bejelentette a történteket. Kiderült, hogy a főbérlő nem csak Erikáékat nem jelentette be, de a saját párját sem, ami súlyosbító körülmény, hiszen a lakás bérleti díját számára egyedülálló anyukaként állapították meg.

Mikor megérkeztek Erika vallomást tett az önkormányzatnál, ahol mindent részletesen elmesélt. Mivel mindketten dolgoznak, illetve kisfia Nagy-Britanniában jár iskolába és Erika gyermeket is vár, az önkormányzat próbál megoldást találni az ügyükre. Egyelőre egy átmeneti szálláson találtak nekik helyet.

A facebook csoportban, ahol korábban Erika segítséget kért, időközben összefogtak az emberek, és a családnak bútorokat és más háztartási cikkeket ajánlottak fel. A Crawley önkormányzat szóvivője elárulta, hogy jelenleg 18 különböző ügyben folyik nyomozás, és a visszaéléseket kiemelt fontosságú ügyekként kezelik.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://angliaimagyarok.hir24.hu/angliai-magyarok/2015/03/08/magyar-csaladot-tett-hajlektalanna-egy-honfitarsunk-angliaban/