Egy utas meghalt, 30-an megsebesültek egy londoni repülőjáraton, akkora légörvénybe keveredett a gép 1

Egy utas meghalt, több tucat szintén a járaton utazó személy pedig megsérült egy londoni repülőjáraton, miután a repülőgép nagyon súlyos légörvénybe keveredett.

Egy utas meghalt, 30-an megsebesültek egy londoni repülőjáraton, akkora légörvénybe keveredett a gép 3

Eddig úgy tudni, az elhunyt személyen kívül legalább 30-an megsérültek a Londonból Szingapúrba tartó járaton a súlyos légörvény miatt, aminek következtében a Singapore Airlines Boeing 777-300ER repülőgépét Bangkokba kellett átirányítani.

A repülési adatok szerint a járat néhány perc alatt 7000 lábat „zuhant”, miközben átrepült Burma nyugati partjai felett. A légitársaság közleményében ez olvasható a történteket illetően:

„A Singapore Airlines #SQ321-es járata, amely Londonból (Heathrow) Szingapúrba indult el 2024. május 20-án, súlyos légörvénybe került az út során. Megerősíthetjük, hogy a fedélzeten többen is megsérültek és egy ember meghalt. A Singapore Airlines legmélyebb részvétét fejezi ki az elhunyt családjának.”

Egy utas meghalt, 30-an megsebesültek egy londoni repülőjáraton, akkora légörvénybe keveredett a gép 4

“Együttműködünk a thaiföldi helyi hatóságokkal, hogy mindenkinek biztosítsuk a szükséges orvosi segítséget, és egy csapatot küldünk Bangkokba, hogy bármilyen további segítséget nyújtsunk, amire csak szükség van.”

Egy utas meghalt, 30-an megsebesültek egy londoni repülőjáraton, akkora légörvénybe keveredett a gép 5

A 9V-SWM sorszámú repülőgépet a Suvarnabhumi repülőtéren sokan látták és többen le is videózták, amint mentőautók veszik körül.

A turbulenciát vagy légörvényt a szél sebességének és irányának változása okozza. A zivatarok, a légáramlatok, a hőmérséklet-változások és az időjárási frontok mind vezethetnek turbulenciához. A turbulenciát általában a négy kategória egyikébe sorolják be – könnyű, közepes, súlyos és extrém.

Egy utas meghalt, 30-an megsebesültek egy londoni repülőjáraton, akkora légörvénybe keveredett a gép 6

Súlyos turbulencia esetén a repülőgépek nagy, hirtelen magasságváltozásoknak lehetnek kitéve, és a repülőgép átmenetileg irányíthatatlanná is válhat. Az Egyesült Államok Nemzeti Meteorológiai Szolgálata szerint extrém turbulencia esetén a repülőgép „összevissza hánykolódik, és gyakorlatilag lehetetlen irányítani”.

Egy utas meghalt, 30-an megsebesültek egy londoni repülőjáraton, akkora légörvénybe keveredett a gép 7

A Flightradar24 adatai szerint ez a járat 38 000 lábról 31 000 lábra zuhant a Burma nyugati partján fekvő Meinmadaung felett. A fedélzeten összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott. A gép helyi idő szerint 15:45-kor szállt le (8:00 GMT).    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után