Hol a legjobb élni Nagy-Britanniában mindent összevetve 1

Egy az előző év során készített felmérés eredményeképp az évente megjelenő, és elismert lista szerint York lett az a város, ahol a legjobb élni Nagy-Britannia területén.

Hol a legjobb élni Nagy-Britanniában mindent összevetve 3

North Yorkshire, a yorki székesegyház otthona lett aranyérmes a The Sunday Times „Best places to live” listáján, köszönhetően az antik szépségének és a közelmúltban végbemenő modernizációs folyamatoknak. York az utóbbi években egy „mini metropolisszá” nőtte ki magát, belvárosát elárasztják a divatos kis kávézók és éttermek, több innovatív technológiai és médiavállalat központja, és nagyon dinamikus a munkaerőpiac is az újság szerint.

Hol a legjobb élni Nagy-Britanniában mindent összevetve 4

A lista rengeteg tényezőt figyelembe vesz a sorrend felállítása során, kezdve a munkalehetőségektől az iskolákon át a kultúráig, közösségi szellemig és helyi boltokig. „Nem lehet letagadni, hogy a városnak van egyfajta romantikus szépsége” – olvasható az újságban. „Kedves házacskái, kanyargó folyója és az ikonikus székesegyháza alapból biztosítja neki a helyet a listán. Azonban sosem került még a csúcsra amiatt, hogy kicsit…öreges volt. És itt nem a kétezer éves történelmére gondolunk.”

„Azonban ez az utóbbi időben megváltozott. York egy mini metropolisszá vált a menő kávézóival és éttermeivel, az innovatív vállalataival és Britannia leggyorsabb internetével.” Az is kiderült a listából, hogy az átlagos ingatlanár itt 301 ezer font körül mozog (6%-ot emelkedtek az ingatlanárak tavalyhoz képest), és 200 ezer ember lakik itt.

Hol a legjobb élni Nagy-Britanniában mindent összevetve 5

Londonon belül a legjobb kerület Bermondsey lett, Frome pedig a délnyugati régió legélhetőbb városa címet nyert el. Az újság a lista felállításához mind statisztikai adatokat, mind szakértői véleményeket felhasznál. „Kiválasztani, hogy hol telepedjen le az ember az élet egyik legfontosabb döntése” – mondta a főszerkesztő, Helen Davies. „Ezért akarunk segíteni, erről szól az egész lista. Idén Yorké a nyertesek dicsősége, mivel sikerült igazi 21. századi településsé válnia úgy, hogy nem vesztette el régies báját.”

York városi tanácsának vezetője nagyon örült az elnyert címnek. „Nagyon jót tesz ez a turizmusnak és a vállalkozói szférának is. Ezután arra kell koncentrálnunk, hogy a mostani életminőséget fenntartsuk, sőt erre építkezve folyamatosan fejlődjünk. Nem szállhat fejünkbe a dicsőség.”

Hol a legjobb élni Nagy-Britanniában mindent összevetve 6

A Sunday Times teljes „Best places to live” listája régiók alapján az alábbiak szerint alakult:

  • Délkelet – Berkhamsted, Hertfordshire
  • Kelet – Chelmsford, Essex
  • Midlands – Shipston-on-Stour, Warwickshire
  • London – Bermondsey
  • Északnyugat – Altrincham, Greater Manchester
  • Délnyugat – Frome, Somerset
  • Északkelet – Tynemouth, Northumberland
  • Wales – Mumbles, Swansea
  • Skócia – Melrose, Scottish Borders
  • Észak-Írország – Ballyhackamore, Belfast

 

Hol a legjobb élni Nagy-Britanniában mindent összevetve 7

Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás