Hivatalosan is közzétették, mikortól lép érvénybe a vízhasználatra vonatkozó új korlátozás 15 millió ember számára Angliában 1

A Thames Water nemrégiben hivatalosan is megerősítette, hogy már ebben a hónapban életbe lép az ún. Slag tilalom az ügyfeleik számára.

Hivatalosan is közzétették, mikortól lép érvénybe a vízhasználatra vonatkozó új korlátozás 15 millió ember számára Angliában 3

Több mint 15 millió ügyfélre vonatkoznak majd ezek a vízhasználati korlátozások Anglia egyes részein a szárazság miatt. A Londont és néhány környező területet vízzel ellátó cég ezeket a legfrissebb rendkívüli intézkedéseket a már hónapok óta tartó szélsőséges időjárás miatt jelentett be, és a bejelentés értelmében augusztus 24-től lépnek életbe a korlátozások.

Nagy-Britanniában az eddigi legforróbb és legszárazabb hónapokat élhettük át, amelyek a vízhálózatokat a szokásosnál jobban leterhelték és a vízkészleteket a szokásosnál jóval nagyobb mértékben leapasztották.

A Thames Water arra utasította ügyfeleit, hogy „ne használják a vizet az autók tisztítására, a kertek öntözésére, pancsoló- és úszómedencék feltöltésére és ablakok tisztítására”. A jelentés szerint a víztározókban levő tartalék vízmennyiség az elmúlt 30 év legalacsonyabb szintjén van a régióban.

Míg az elmúlt napokban az ország nagy részén heves felhőszakadások voltak, a szakértők ettől függetlenül arra figyelmeztettek, hogy több hónapig is eltarthat, amíg a vízszint normalizálódik.

Sarah Bentley, a Thames Water vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az ideiglenes vízhasználati tilalom bevezetése ügyfeleink számára nagyon nehéz döntés volt, amelyet nem vettünk félvállról. A Hónapokig tartó átlag alatti esőzések, valamint a legutóbbi júliusi és augusztusi szélsőséges hőmérsékletek miatt a térségünk vízkészletei kimerültek. A felhasználók irányából a vízigény mértéke soha nem látott szinten van, és most át kell lépnünk az aszálytervünk következő szakaszába ami a víz megőrzése, a további kockázatok mérséklése hogy a jövőben is biztosítani tudjuk az ellátást.”

Az év eleje óta a régióban 144 olyan nap volt amikor minimális vagy semennyi csapadék nem esett, és eközben júliusban rekord meleg volt, 40°C feletti hőmérsékletet is mértek a szigetországban. A múlt hónap óta a Man-szigeten is hasonló tilalom van érvényben, amelynek megszegéséért 2000 fontig terjedő pénzbírsággal sújtják az embereket.

A tilalom értelmében (ahol már bevezetésre került) az emberek nem használhatják a locsolócsöveket és az öntözőberendezéseket, meg úgy általában véve a vizet a kertek öntözésére, az autók tisztítására, vagy tavak és úszómedencék feltöltésére. A korlátozás figyelmen kívül hagyása esetén eljárást indíthatnak ellenünk és akár 1000 fontig terjedő bírságot szabhatnak ki ránk.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után