Hivatalosan is bejelentették a Brexit megkezdésének dátumát 1

A Downing Street bejelentette, hogy jövő héten hivatalosan is elkezdődik a Brexit folyamata. Theresa May aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, és formálisan bejelenti az Alsóházban, ezzel pedig hivatalosan is megkezdik a tárgyalásokat az ország kilépésének feltételeiről.

theresamay2003b

Ez a történelmi lépés azután történik meg, hogy az Egyesült Királyság 44 évet töltött az Európai Unió részeként (1973-ban léptek be), és még egy két éves tárgyalási periódus fogja megelőzni az igazi, hivatalos kilépést – a kormány bejelentése szerint ez nem lesz később, mint 2019 március 29-én. Anglia hivatalos brüsszeli képviselője ma reggel tájékoztatta erről Donald Tuskot, és a miniszterelnök is kijelölte a március 29-et, mint hivatalos napot, amikor engedelmeskednek a népszavazás akaratának.

„Hamarosan megkezdjük a tárgyalásokat” – ígérte May. A kezdő lépés egy kézzel írt levél lesz, amelyet May ír Tusknak, és értesíti a kilépésről. Az uniós tisztségviselő azt mondta, amint ez megtörténik, 48 órán belül reagálni fognak, és ezzel elkezdődik az EU történetének legkomplikáltabb folyamata.

„Tavaly júniusban az emberek történelmi döntést hoztak. Jövő szerdán a kormány pedig törvényes keretet ad ennek a döntésnek, és aktiváljuk az 50. cikkelyt. Az ország egyik legfontosabb folyamata előtt állunk, amelyet ez a generáció látott. A kormány céljai világosak: a lehető legjobb megállapodást létrehozni, ami jó az ország minden nemzetének, népének, és természetesen az EU-nak is” – mondta David Davis Brexit-ügyi államtitkár.

brexit-idopont

A dátum azt is jelenti, hogy végül May-nek sikerült elérni a célját, és még március vége előtt 2 nappal keresztülvitte a törvénytervezetet. Az előkészületek is a nagyon előrehaladott állapotban vannak, a Tusknak szánt levélnek is megvan már a vázlata, és a brit „kívánságlista” is készen áll. A miniszterelnök ezen felül most járja az országot egy pre-Brexit körút keretében, hogy megmutassa, minden nemzet véleménye számít nekik – most legutóbb például Walesben volt.

Érdekességképpen a március 29 a Brexit-párti lord, sir John Mayor 74. születésnapja, valamint a volt miniszterelnök, Tony Blair házassági évfordulója.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után