Hivatalos! A királynő temetésének napja munkaszüneti nap lesz 1

II. Erzsébet királynő állami temetésének időpontja, mint kiderült miután hivatalosan is kihirdették, munkaszüneti nap lesz.

Hivatalos! A királynő temetésének napja munkaszüneti nap lesz 3

Ezt a vezető politikusok és közéleti személyiségek rendkívüli találkozóján jelentették be, mivel ma délelőtt III. Károlyt hivatalosan is kikiáltották az új királynak. Penny Mordaunt, a tory pártvezetői szerepért folytatott verseny egyik jelöltje olvasta fel azt a rendelettervezetet, amely szerint a temetés napja munkaszüneti nap lesz, és ezzel együtt a nemzeti gyász napja.

Ez azt jelenti, hogy a temetés napján zárva tartanak majd az iskolák, valamint számos munkahely is. A temetés időpontját még nem közölték, de várhatóan szeptember 19-én lesz, a részleteket ezzel kapcsolatosan hamarosan nyilvánosságra fogják hozni.

A temetésre várhatóan a londoni Westminster Abbey-ben kerül sor, amely 2000 fős gyülekezet befogadására alkalmas. Az állami temetés eredeti tervei szerint a királynő koporsóját egy fegyveres kocsin hozzák el az apátságba, amelyet a haditengerészet emberei – tengerészek – húznak kötelekkel, nem pedig lovakkal.

Várhatóan a család idősebb tagjai követik őket és a koporsót – akárcsak Diana, a walesi hercegnő és Edinburgh hercegének a temetésén. A katonaság felsorakozik majd az utcákon, és szintén csatlakozik a menethez.

A televízióban is közvetített istentiszteletre államfőket, miniszterelnököket és elnököket, az európai királyi családokat és a közélet meghatározó személyiségeit hívják meg, és várhatóan kétperces országos néma csendet is tartanak majd.

A temetés napján a királynő koporsóját a windsori kastély Szent György-kápolnájába viszik egy televíziós istentiszteletre. Később az esti órákban a királyi család idősebb tagjaival egy istentiszteletre kerül sor.

A királynő végső nyughelye a VI. György király emlékkápolna, a főkápolna melléképülete lesz – itt temették el édesanyját és édesapját, valamint nővére, Margit hercegnő hamvait. Fülöp koporsója az emlékkápolnába kerül, hogy csatlakozzon a királynő koporsójához.

A munkaszüneti napra vonatkozó bejelentés több mint 70 év után az Accession Council első ülésén hangzott el, és ez volt az első, amelyet a televízió közvetített.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után