Hétfőtől 6 főnél többen tilos összegyűlni Angliában 1

A több mint hat fős csoportokban való találkozás hétfőtől illegálissá válik Angliában, mivel az Egyesült Királyságban továbbra is növekszik a koronavírusos esetek száma.

Hétfőtől 6 főnél többen tilos összegyűlni Angliában 3

A törvénymódosítás hatással lesz mindazokra, akik a háztartásukon kívül másokkal szeretnének találkozni, házakban, parkokban, kocsmákban vagy éttermekben szerte az országban – írja a Sky News. Ez a legnagyobb visszalépés azóta, hogy a korlátozások feloldása fokozatosan kezdetét vette.

Az elmúlt 24 óra folyamán közben újabb 2420 személy fertőződött meg koronavírussal, így ez zsinórban a harmadik nap a szigetországban, hogy több, mint 2400 új fertőzöttet regisztráltak. Az új fertőzöttek száma ezzel 100,000 főnként 20 fölé emelkedett. Az Egyesült Királyság kormányának fő egészségügyi tanácsadója, Chris Whitty professzor szerint a Covid-19 aránya újra emelkedik, különösen a 17 és 29 év közötti emberek körében.

Hétfőtől 6 főnél többen tilos összegyűlni Angliában 4

Az új szabályok szeptember 14-én lépnek hatályba. Azok, akik megszegik 100 fontos büntetésre számíthatnak, ami minden egyes alkalommal duplázódik, ha ugyanaz a személy többször is megszegi a szabályokat.

De ez az új szabály nem vonatkozik az iskolákra, munkahelyekre vagy Covid-biztos esküvőkre, temetésekre és szervezett csapatsportokra.

Jelenleg az útmutató szerint két bármilyen méretű háztartás találkozhat otthonukban vagy kint a szabadban, vagy legfeljebb hat különböző háztartásból érkező ember kint a szabadban. A rendőrségnek egészen idáig nem volt hatásköre az összejövetelek szétoszlatására, hacsak a létszám nem haladta meg a 30-at.

A kocsmákban és éttermekben több mint hat vendég tartózkodhat egyszerre, de a hatfős csoportoknak egymástól elszeparálva kell lenniük. Boris Johnson, brit miniszterelnök várhatóan további részleteket közöl majd a változásokról a szerdai Downing Street-i sajtótájékoztatón.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után