Este 10 utáni kijárási tilalom jöhet Nagy-Britanniában a második hullám miatt 1

Nagy-Britannia lakosságára országos kijárási tilalom is várhat a koronavírus második hullámának elkerülése érdekében. A miniszterek a hírek szerint azt tervezik, hogy este 10 vagy 11 óra után megtiltják az embereknek, hogy kimenjenek az utcára, ezzel fékezvén az új koronavírusos megbetegedések számának növekedését, ami elmondásuk szerint a fiatalok szocializálódásának is köszönhető.

Este 10 utáni kijárási tilalom jöhet Nagy-Britanniában a második hullám miatt 3

A boltoni üzleteknek és szórakozóhelyeknek 22 és hajnal 5 óra között zárva kell lenniük, hogy ezzel is megpróbálják fékezni a koronavírus terjedését. A hírek szerint hasonló kijárási tilalmat akarnak bevezetni Bradfordban is.

Egy magas rangú kormányzati forrás a The Daily Telegraphnak elmondta, hogy a kormány azt fontolgatja, hogy országos szinten kiterjesztik a kijárási tilalmat annak érdekében, hogy a fertőzéseket kordában tartsák. Nemrégiben Belgiumban vezettek be hasonló intézkedéseket amelyek kifejezetten eredményesnek voltak mondhatók.

Belgiumban még a nyár elején volt nagyon magas a koronavírusfertőzések aránya, de azóta sikerült ezt megfékezni, méghozzá anélkül, hogy a szomszédos országokéval azonos mértékű halálozási arány vagy kórházi kezelést igénylő ember lett volna. A brit kormány Belgiumot egyfajta esettanulmánynak tekinti azzal kapcsolatban, hogy a korai korlátozások – például az hogy az otthonukat az emberek egy ideig éjszaka csak munka vagy orvosi ellátás szüksége miatt hagyhatják el – hogyan akadályozhatják meg a fertőzések számának rohamos emelkedését.

Az elmúlt pár nap során Nagy-Britanniában igencsak megemelkedett az új fertőzöttek száma. Ennek következtében a brit kormány be is vezet egy új intézkedést, amely tiltani fogja, hogy hat főnél nagyobb társaságok találkozzanak. Erről bővebben egy korábbi cikkünkben itt olvashatsz.

Bolton városában és vele együtt Manchester több kerületében keményebb óvintézkedések bevezetésére van szükség, ugyanis a fertőzöttek aránya meghaladta a kormány által meghatározott határértéket, ami 20/100,000 fő. Boltonban ez az arány már 120/100,000 fő és az új esetek 90%-a 18 és 49 év közötti személy. Az új korlátozások szerint Bolton bárjai és éttermei csak elvitelre adhatnak ki italokat, és 22 és hajnal 5 óra között be kell zárniuk. Amennyiben pedig a helyzet országos szinten tovább romlik, nem kizárt, hogy ezek a szabályok mindenhol bevezetésre kerülnek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után