Hétéves kisfiú égett benn egy lakásban Londonban, és a rendőrök szándékosságra gyanakszanak 1

Egy hétéves kisfiút találtak holtan, aki lakástűz áldozata lett Délkelet-London területén, azonban a rendőrség arra gyanakszik, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta.

Hétéves kisfiú égett benn egy lakásban Londonban, és a rendőrök szándékosságra gyanakszanak 3

A londoni tűzoltóság szóvivője azt nyilatkozta, hogy hat darab tűzoltóautó érkezett a helyszínre, és nagyjából 35 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén. A tűz a keddi napon a kora reggeli órákban keletkezett London Deptford nevű városrészében az Adolphus Streeten levő egyik lakásban.

Az elmondások alapján két nő ugrott ki a lángoló épület első emeleti ablakán a lángok elől menekülve, olyan hajnali fél négy magasságában. A tűzoltók nem sokkal ezután érkeztek a helyszínre.

Hétéves kisfiú égett benn egy lakásban Londonban, és a rendőrök szándékosságra gyanakszanak 4

Miközben a tűz oltása megkezdődött, a mentők is megérkeztek a helyszínre, és ellátták a két nő sérüléseit, majd egy közeli kórházba vitték őket. Szerencsére egyikük sérülései sem életveszélyesek.

Ami inkább aggasztó, az az a tény, hogy a rendőrség szándékosságra gyanakszik, így az incidens a „gyanús” besorolást kapta, és szándékos gyújtogatás gyanúja miatt nyomozás vette kezdetét az ügyben.

A környékbeli házakból az embereket evakuálni kellett, és az utca egy szakaszát a hatóságok körbe kordonozták, amíg a helyszínelés tart. A jelentés szerint a tüzet hajnal ötre sikerült teljesen eloltani.

„Amikor az embereink a helyszínre érkeztek egy igen nagy tűzzel találták szembe magukat. Gyakorlatilag az egész épület lángokban ált belülről. A földszinti részt rongálták meg a lángok a legnagyobb mértékben, emellett szinte teljesen kiégett az emeletre vezető lépcső, és az emelet legnagyobb része is.”

Hétéves kisfiú égett benn egy lakásban Londonban, és a rendőrök szándékosságra gyanakszanak 5

„Két nő ugrott ki az épületből az első emeletről, pont azelőtt, hogy az első tűzoltók a helyszínre értek volna. Mindkettőjüket ellátták a helyszínen, először a tűzoltók, majd a kiérkező mentők is. Sajnálatos módon azonban nem sikerült mindenkinek épségben elhagynia az épületet. Egy hét éves kisfiút holtan találtak a kiégett épületben.” – nyilatkozta a tűzoltók szóvivője.

Az elhunyt gyermek hozzátartozóit már értesítette a rendőrség. A szándékosság gyanúja fent áll, azonban letartóztatás egyelőre nem történt az incidens kapcsán.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás