Havazást jósol Karácsony másnapjára a Met Office Nagy-Britannia egyes területeire 1

December 26-ra 10 cm-es hó esélyére, és viszontagságos időjárási körülményekre figyelmeztet a brit meteorológiai intézet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esőt, néhol havas esőt és havazást jósol a Met Office December 26-ra (péntek) Észak-Írország, Anglia és Wales egyes területeire. Ez azonban várhatóan nem marad meg túl sokáig, ugyanis a jelentés szerint valószínűleg másnapra elolvad.

Az időjósok szerint néhány centiméter hóra lehet számítani, és a közutak is csúszóssá válhatnak, így érdemes óvatosabban vezetni a szokásosnál.

A sárga jelzés, ami azt jelenti „vigyázat”, péntek délelőtt 11 órától szombat reggel 6-ig lesz érvényben. A meteorológiai intézet szerint a rossz időjárási körülmények az Atlanti-óceán irányából érkeznek, és először keleti, majd dél-keleti irányban haladnak keresztül az ország déli felén, péntek folyamán. A havazás az érintett területek északi felén várható, míg a déli részeken heves esőzésekre lehet számítani. Azokon a területeken, ahol havazni fog, átlagosan 2-4 cm hóra lehet számítani, de lesznek helyek, ahol ez elérheti a 10 cm-t is.

Itt a Met Office hivatalos figyelmeztetése: http://www.metoffice.gov.uk/public/weather/warnings/#?tab=map&map=Warnings&zoom=6&lon=-3.51&lat=55.50&fcTime=1419465600

A meteorológusok a két ünnep közt néhol fagypont alatti hőmérsékletekre is figyelmeztettek.

A Met Office szerint 80% az esélye, hogy az időjárási körülmények megzavarhatják és késleltetni fogják az egészségügyi ellátás menetét az érintett részeken.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-30601693

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után