Hatalmas tűz a londoni Stansted reptéren: felgyulladt egy busz, minden járatot töröltek 1

Minden járatot töröltek a Stansted reptéren péntek este, miután terminál mellett, közvetlenül a kijáratnál kigyulladt egy utasszállító busz.

Hatalmas tűz a londoni Stansted reptéren: felgyulladt egy busz, minden járatot töröltek 3

A repülőtér nagy részét evakuálták, miután a busz a megállójában, a bejárat előtt lángra kapott. Az incidens délután öt óra körül történt, húsvét pénteken. Azokat, akik a buszon voltak a balesetkor, még beterelték az épületbe, majd extra biztonsági ellenőrzéseken kellett átesniük. Este 8 körül azonban bejelentették, hogy minden további járatot törölnek, és mindenkinek el kell hagynia az épületet – ekkor tört ki az igazi káosz, hiszen rengetegen szerettek volna a húsvéti hosszú hétvégére elutazni.

„Minden induló járatunkat töröljük, és megkérjük minden kedves utasunkat, hogy hagyják el a reptér épületét” – olvasható a Stansted közleménye Twitteren. „Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségek miatt, és mindenkinek azt javasoljuk, hogy mielőbb foglaljon újra légitársaságánál.”

Az esetről természetesen felvételek is készültek, drámai videókon látszik, ahogyan sűrű füst száll felfelé a reptér épülete mellett, miután a bejárattól néhány méterre a busz kigyulladt. „Miután nagyjából felszakadozott a füst és lehetett látni valamit, nagyon kevés információt kaptunk azon kívül, hogy a busz gyulladt ki.” – mondta Hannah, aki Prágába tartott volna.

https://www.youtube.com/watch?v=95wMBrLT6yk

„Senki sem tudta, hogy mikor száll fel a gépünk. Innentől kezdve több mint egy órát ültünk ott még azután is, hogy elvileg a járatunk már rég el kellett volna, hogy induljon. Végül odajöttek és azt mondták, vissza kell mennünk a főépületbe, hogy újra átvizsgáljanak.”

Hatalmas tűz a londoni Stansted reptéren: felgyulladt egy busz, minden járatot töröltek 4

„Teljes káosz a Stansted reptéren” – írta más. „Kigyulladt egy busz és evakuálták a teljes épületet. Minden járatot töröltek és lezárták az egészet.” Megint mások arra panaszkodtak, hogy nem csak evakuálnak és törölnek mindent, de közben minden megkérdezett személyzeti tag mást mond, senki nem tud semmit. „A szokásos borzasztó brit problémamegoldás” – dühöngött valaki Twitteren.

Olyan is volt, akit már a repülőgépről szállítottak le a tűz keletkezése után. „Már a kifutón gurultunk, mikor a gép egyszer csak megfordult, most meg le kell szállnunk mert egy busz kigyulladt 45 perccel ezelőtt. Vicc az egész… legalább azok a gépek repülhettek volna el, amik már a kifutón voltak…”

Hatalmas tűz a londoni Stansted reptéren: felgyulladt egy busz, minden járatot töröltek 5

A hivatalos közlemény szerint a tüzet elektronikai meghibásodás okozta, és senki sem sérült meg. Az essexi tűzoltóság négy egysége oltotta el a buszt. „Értesítettek minket, hogy a beérkezése után a terminál bejáratánál egy busz lángra kapott” – közölte a tűzoltóság.

„Az erős füst miatt az épület egy részét evakuálták, amíg tűzoltóink a lángokat oltották. Végül 5 óra 2 perckor sikerült teljesen megfékezni a tüzet. Utána azért még sokáig a helyszínen maradt néhány emberünk, akik a kamerákon figyelték, hogy biztosan nem maradtak-e parázsdarabok valahol.”  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás