Hatalmas méhraj lepte el Dél-Anglia egyik részét: több településen is észlelték őket és egy kastélyból pedig menekülniük kellett a turistáknak 1

Egy meglehetősen bizarr és rémisztő incidens történt, amely során egy méhraj “megrohamozta” az egyik angliai kastélyt, amely egykor egy grófnak adott otthont Délkelet-Angliában, és ennek következtében az egész helyet kénytelenek voltak bezárni.

Hatalmas méhraj lepte el Dél-Anglia egyik részét: több településen is észlelték őket és egy kastélyból pedig menekülniük kellett a turistáknak 3

A cornwalli Restormel kastély felett az eget egyszer csak fekete és sárga színű pöttyök borították be vasárnap, és a helyiek közül többen is azt mondták, hogy „hangos zümmögést” lehetett hallani mindenfelé. A kör alakú kastély, amely az English Heritage-hez tartozik Lostwithielben, végül kénytelen volt bezárni kapuit a nyilvánosság előtt, mivel az embereket „megrémítették” és menekülésre késztették a „feldühödött” rovarok.

Faye Wilton, a helyi közösség egyik tagja azt mondta, enyhe kifejezés, hogy megrémült, amikor meglátta, hogy a méhek tömegesen ott zümmögnek felette, miközben sietve próbálta elhagyni a helyet.

„Ó, édes istenem” – mondta Faye egy videóban, amelyen a méhek egész serege repked a vele szemben lévő ház teteje körül. „A látvány valósággal halálra rémisztett!” – mondta a 35 éves Faye.

„Kijöttem egy ügyfél házából, és hatalmas zümmögést hallottam, ami olyan volt, mint egy repülőgép.  A fejem fölül jött a hang. Felnéztem, és csak úgy hemzsegtek felettem. Az autómhoz rohantam, ahonnan aztán levideóztam őket. De fogalmam sincs, honnan jöttek.”

Az English Heritage, a történelmi helyszíneket kezelő jótékonysági szervezet ma azt mondta a Metro.co.uk-nak: „Mivel a helyszínt méhek lepték el, a mai napon ideiglenesen lezártuk a Restormel kastélyt a látogatók elől. Kérjük, tekintsék meg weboldalunkat a friss hírekért, mielőtt ezen a héten Restormel kastélyába látogatnának.”

A Restormel-kastély honlapján az English Heritage azt írja, hogy a turisztikai látványosság továbbra is zárva van „váratlan körülmények miatt”.

A méheket a Lostwithieltől körülbelül hat mérföldre délre fekvő Fowey-ban, valamint több mint 20 mérföldre nyugatra Truróban is észlelték.

„A nővéremnek a kéményében is vannak egy csomóan Truroban” – mondta egy helyi lakos.

Egy másik Lostwithiel-lakó pedig azt mondta: “Épp egy méhraj ment át a kertünkön. Pont felettünk repültek el. Félelmetes és lenyűgöző volt egyszerre.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után