£10,000-ot is adnak férfiaknak Nagy-Britanniában, hogy illegális bevándorlók férjének és apjának adják ki magukat 1

Brit férfiaknak több ezer fontot fizetnek azért, hogy migráns nők apjának vagy férjének adják ki magukat – derült ki a BBC által végzett vizsgálatokból.

£10,000-ot is adnak férfiaknak Nagy-Britanniában, hogy illegális bevándorlók férjének és apjának adják ki magukat 3

Akár 10 000 GBP-t is felajánlanak nekik, hogy a nevüket a születési anyakönyvi kivonatokhoz adják, ami lehetővé teszi a gyermek számára, hogy megkapja a brit állampolgárságot, az anyák pedig a tartózkodási engedélyt. A csalók a Facebookot használják az illegális üzleti lehetőség reklámozására, és azt állítják, hogy nők ezreinek segítettek ily módon.

A Facebook szerint az ilyen tartalmak szembemennek a társaság irányelveivel. A BBC Newsnight vizsgálata megállapította, hogy a csalás az Egyesült Királyság különböző közösségeiben történik. Lelepleztek az Egyesült Királyságban tevékenykedő olyan ügynököket, akik Nagy-Britanniában élő férfiakat kerestek fel, hogy „kamu” apákat csinálhassanak belőlük.

A kutatásban résztvevő egyik személy terhes nőnek adta ki magát, aki illegálisan tartózkodott az Egyesült Királyságban, és beszélt az ezeket a szolgáltatásokat kínáló emberekkel. Az egyik ügynök, akit Thai néven emlegettek, elmondta neki, hogy több brit férfit is ismer, akik vállalják a hamis apa szerepet, és felajánlotta neki a „teljes csomagot” 11 000 fontért. Az eljárást “nagyon egyszerűnek” nevezte, és azt mondta, hogy “mindent megtesz”, hogy a gyermek brit útlevelet kapjon.

£10,000-ot is adnak férfiaknak Nagy-Britanniában, hogy illegális bevándorlók férjének és apjának adják ki magukat 4

Thai, aki nem hirdetett a Facebookon, azt mondta, hogy meggyőző háttértörténetet fog kitalálni, hogy sikeresen átverje a hatóságokat. Bemutatta a titkos kutatót egy Andrew nevű brit férfinak, aki elmondása szerint vállalná az apa szerepet. Andrew-nak 8000 fontot fizetnének a teljes díjból. Találkozásuk során Andrew megmutatta útlevelét, hogy igazolja, hogy az Egyesült Királyság állampolgára. Még szelfizett is a kutatóval.

A BBC nem fizetett pénzt a hamis apaszolgáltatást kínáló ügynökök egyikének sem. Amikor Thai később szembesült azzal, hogy csőbe húzták, tagadta, hogy bármiféle jogsértést követett volna el, és azt mondta, “semmit sem tud az egészről”. Andrew nem válaszolt a BBC megkeresésére.

£10,000-ot is adnak férfiaknak Nagy-Britanniában, hogy illegális bevándorlók férjének és apjának adják ki magukat 5

Egy másik ügynök, aki Thi Kimnek nevezte magát, azt állította, hogy terhes migráns nők ezreinek segített már. Azt mondta, tudna biztosítani egy brit férfit, és az „tízezerbe” kerülne, vagyis ennyi menne az apának, az ő díja pedig 300 font.

Ezeket a fajta csalásokat Ana González bevándorlási ügyvéd “hihetetlenül bonyolultnak” nevezte. “Nagyon kifinomult, hihetetlenül nehéz ügy ez a rendőrség számára.” – mondja. “Bizonyos értelemben ez csak annak bizonyítéka, hogy mennyire kétségbeesettek ezek a nők, és milyen messzire hajlandók elmenni azért, hogy biztosítsák az Egyesült Királyságban való maradásuk jogát.”

Ha egy migráns nő illegálisan tartózkodik az Egyesült Királyságban, és gyermeket szül, akinek brit állampolgár vagy határozatlan idejű tartózkodási engedéllyel rendelkező férfi az apja, akkor a baba születése után automatikusan brit lesz.

Az anya ezt követően családi vízumot kérhet, amely jogot ad számára, hogy az Egyesült Királyságban maradjon és ezt követően állampolgárságot kérjen.

„Ez a szabály a gyermekek védelmét szolgálja, nem pedig azt, hogy vízumot adjunk azoknak a nőknek, akiknek nincs papírjuk az Egyesült Királyságban maradáshoz.” – mondta Mrs. González.

A BBC nem tudta megbecsülni a csalás mekkora méreteket öltött mostanra, a belügyminisztérium ugyanis nem tudott adatot szolgáltatni az általa vizsgált esetek számáról. Emellett nem tesz közzé adatokat a brit gyermekek nem egyesült királyságbeli szüleinek kiadott vízumok számáról sem.

Tavaly azonban 4860 családi vízumot adtak ki „egyéb eltartottaknak” – ez a kategória magában foglalja azokat is, akik brit gyermekek szüleiként tartózkodnak az Egyesült Királyságban.

A születési anyakönyvi kivonaton valótlan adatok megadása bűncselekménynek minősül. A Belügyminisztérium közölte a BBC-vel, hogy intézkedéseket vezettek be a hamis születési anyakönyvi kivonatokat használó bevándorlási csalások megelőzésére és felderítésére.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után