Hatalmas jégtömb csapódott be Londonban egy férfi mellett az utcába 1

Teljesen véletlenül sikerült lencsevégre kapni azt a pár pillanatot, amikor egy hatalmas jégtömb zuhan le az égből és csapódik be az utca aszfaltjába közvetlenül egy utcai takarító munkás mellett Londonban.

Hatalmas jégtömb csapódott be Londonban egy férfi mellett az utcába 3

A CCTV kamerafelvétele pont elkapta azt a jelenetet, amikor az épp az utcát takarító Serhiy Myeshkov hirtelen egy nagy “robbanásszerű” hangot hall maga mellett, amint egy nagyjából 20 kg tömegű jégtömb meteorit módjára csapódik be közvetlenül mellette.

A férfi a North Road-on dolgozott éppen, ami pont a Heathrow repülőtér mellett van és rengeteg járat halad el az útszakasz felett, így a szemtanúk és sokan mások is arra tippelnek, hogy minden bizonnyal egy utasszállító gépről származhatott a lezuhanó jéggolyó.

Hatalmas jégtömb csapódott be Londonban egy férfi mellett az utcába 4

A 39 éves taxis, Amir Khan, a céges biztonsági kamerájával szintén teljesen véletelenül rögzítette a jelenetet, ami szerda reggel történt valamikor nem sokkal reggel 9 óra után.

„Olyan volt, mint valami katasztrófafilm első jelenete. Akkora hangja volt, mintha valami meteorit csapódott volna be. A takarító fickó, aki ott állt mellette nagyon megrémült, és ugyanakkor nem is értette, hogy mi történt. Többen kirohantak a házból az utcára, hogy megnézzék, hogy mi volt ez a nagy hang. Nagyon durva volt.” – jegyezte meg viccesen a taxis.

Hatalmas jégtömb csapódott be Londonban egy férfi mellett az utcába 5

„Minden nap ott sétálok el a gyerekeimmel, pont azon a részen, és ez eléggé rémisztő a jövőre nézve. Nagyon remélem, hogy ilyen nem fordul elő többet. Nagyon nagy darab jég volt, nagyobb mint a fejed. Óriási szerencse, hogy senki nem sérült meg.” – mesélte egy környékbeli szülő.

Hatalmas jégtömb csapódott be Londonban egy férfi mellett az utcába 6

„Ez azért volt, mert pont egy légifolyosó alatt vagyunk. Azóta folyton felfelé bámulok mert azon jár az eszem, hogy bármikor újra megtörténhet. Ráadásul iskola is van a közelben és rengeteg kisiskolás elsétál itt minden nap.” – mesélte a sarki vegyesbolt alkalmazottja.

A hivatalos statisztikák szerint, csak hogy érezzük át mekkora a valószínűsége, hogy egy ekkora jég pttyanjon ránk, vagy jobb esetben csak ugyanígy mellénk, tehát a brit légtéren évente 2 és fél millió repülő repül keresztül, és ilyesfajta becsapódásokról évi átlag 30 db bejelentés érkezik. Elviekben az ilyen jégtömbök kialakulását és leszakadását okozhatja szivárgás, vagy a nagy magasságban a repülőn természetesen keletkező  jég, ami a leszállás közben a hőmérséklet emelkedésével megolvad és leválik. A videó ide lett feltöltve .   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra! Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után