Teljesen véletlenül sikerült lencsevégre kapni azt a pár pillanatot, amikor egy hatalmas jégtömb zuhan le az égből és csapódik be az utca aszfaltjába közvetlenül egy utcai takarító munkás mellett Londonban.

A CCTV kamerafelvétele pont elkapta azt a jelenetet, amikor az épp az utcát takarító Serhiy Myeshkov hirtelen egy nagy “robbanásszerű” hangot hall maga mellett, amint egy nagyjából 20 kg tömegű jégtömb meteorit módjára csapódik be közvetlenül mellette.

A férfi a North Road-on dolgozott éppen, ami pont a Heathrow repülőtér mellett van és rengeteg járat halad el az útszakasz felett, így a szemtanúk és sokan mások is arra tippelnek, hogy minden bizonnyal egy utasszállító gépről származhatott a lezuhanó jéggolyó.

A 39 éves taxis, Amir Khan, a céges biztonsági kamerájával szintén teljesen véletelenül rögzítette a jelenetet, ami szerda reggel történt valamikor nem sokkal reggel 9 óra után.

„Olyan volt, mint valami katasztrófafilm első jelenete. Akkora hangja volt, mintha valami meteorit csapódott volna be. A takarító fickó, aki ott állt mellette nagyon megrémült, és ugyanakkor nem is értette, hogy mi történt. Többen kirohantak a házból az utcára, hogy megnézzék, hogy mi volt ez a nagy hang. Nagyon durva volt.” – jegyezte meg viccesen a taxis.

„Minden nap ott sétálok el a gyerekeimmel, pont azon a részen, és ez eléggé rémisztő a jövőre nézve. Nagyon remélem, hogy ilyen nem fordul elő többet. Nagyon nagy darab jég volt, nagyobb mint a fejed. Óriási szerencse, hogy senki nem sérült meg.” – mesélte egy környékbeli szülő.

„Ez azért volt, mert pont egy légifolyosó alatt vagyunk. Azóta folyton felfelé bámulok mert azon jár az eszem, hogy bármikor újra megtörténhet. Ráadásul iskola is van a közelben és rengeteg kisiskolás elsétál itt minden nap.” – mesélte a sarki vegyesbolt alkalmazottja.

A hivatalos statisztikák szerint, csak hogy érezzük át mekkora a valószínűsége, hogy egy ekkora jég pttyanjon ránk, vagy jobb esetben csak ugyanígy mellénk, tehát a brit légtéren évente 2 és fél millió repülő repül keresztül, és ilyesfajta becsapódásokról évi átlag 30 db bejelentés érkezik. Elviekben az ilyen jégtömbök kialakulását és leszakadását okozhatja szivárgás, vagy a nagy magasságban a repülőn természetesen keletkező  jég, ami a leszállás közben a hőmérséklet emelkedésével megolvad és leválik. A videó ide lett feltöltve .   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra! Forrás